Църквата "Мойсей и Арон" – град Амстердам, Холандия

Проектиран от фламандския архитект Т.Суйс Старият през 1841г., църквата „Мойсей и Арон“ е изградена на мястото на стара скрита католическа църква. Църквата получава името си чрез старозаветните фигури на Мойсей и Арон, които са изобразени върху фронтонни камъни, намерени на оригиналната фасада. Днес тези камъни са поставени в задната стена.

Църквата "Мойсей и Арон"

На снимката: Църквата „Мойсей и Арон“;

Църквата е възстановена през 1990г., когато нейните дървени кули-близнаци са боядисани, за да изглеждат като направени от камък. Днес църквата се използва за изложби.

Църквата "Мойсей и Арон"

На снимката: Украсата на главния вход;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Waterlooplein 205, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 233 1522;

 Как да стигнете до църквата:

-Чрез трамвай /използвайте линии 9, 14/;

-Чрез метро /метростанция Waterlooplein/;

Работно време:

Затворена за обществеността, освен по време на изложби;

Църквата „Мойсей и Арон“

Важно: Статията предоставя информация за църквата „Мойсей и Арон“, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до църквата, както и повече информация за нейната история и настоящо предназначение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата „Мойсей и Арон“ – град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: