Църквата на Дева Мария – град Брюж, Белгия

Църквата на Дева Мария в град Брюж е най-високата сграда в рамките на града, извисяваща се на височина от 122,3 метра. Изградена е изцяло от тухли, което я превръща и в най-високата тухлена сграда в Европа. В църквата може да бъде видян известния олтар със скулптура, представяща Мадона и детето. Счита се, че същата е дело на известния Микеланджело и че е единствената, която е напуснала Италия, докато той е бил жив. Интересното в случая е, че тази скулптура е била предназначена първоначално за Катедралата в Сиена, но е била закупена от двамата търговци от Брюж, които в последствие я дарили на местната църква.

Църквата на Дева Мария-гр. Брюж, Белгия

На снимката: Църквата на Дева Мария отвън;
Последните промени по Църквата на Дева Мария-гр. Брюж, Белгия са направени през 15-ти век. Зад високия олтар, в пространството на хора, са разположени гробниците на последния Дук на Бургундия /Шарл/ и неговата дъщеря /Мари/. И двете фигури са короновани, а Шарл дори е представен в пълно бойно снаражение.

Църквата на Дева Мария-гр. Брюж, Белгия

На снимката: Скулптурата на Дева Мария с младенеца, за която се счита, че е дело на Микеланджело.

Полезна информация за забележителността:

Местоположение: Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid, Брюж, Белгия
Телефон: 050/34-53-14
Работно време: Понеделник-Събота 9.30-17.00; Неделя 13.30-17.00;

Затворена 1-ви Май, 25-ти Май и 25-ти Декември;

Вход: Посещението на църквата и олтара са безплатни; Параклисът на Шарл и Мари и музеят се заплащат. Индивидуален билет струва 6.00 Евро;

Важно: Църквата в момента е в процес на сериозна реставрация, поради което не всички нейни части са достъпни;

Важно: Страницата предоставя полезна информация за Църквата на Дева Мария-гр. Брюж, Белгия -историческа справка, адрес на забележителността, входна такса за църквата, работно време на Църквата на Дева Мария. Статията е последно обновена от нашия екип на 12 Февруари 2018г.

Търсите хотел в Брюж?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата на Дева Мария

По-долу може да видите интерактивна карта относно Църквата на Дева Мария – Брюж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: