Църквата на Спасителя – град Мюнхен, Германия

В края на 15-ти век населението на Мюнхен се увеличило значително, а съществуващите гробища в Фрауенкирхе и Петерскирхе не били достатъчни. Ново гробище е създадено в близост до стените на града, а отделно от това са построени и гробищни параклиси – Кройцкирхе за енорията на Свети Петър и Фрауенкирхе за тази на Света Мария.

Църквата на Спасителя

На снимката: Църквата отвън;




Църквата на Спасителя е завършена за една година (1493-1494г.). Тя е построена от Лукас Роталер /Lukas Rottaler/, който въвел готическия стил в Мюнхен. Комбинацията от тухла, камък и теракота, сложните сводове и деликатното разделение на стените придава на тази църква отличителна елегантност. Всичко това се допълва от крехката кула, завършваща с камбанария. Следи от късни готически стенописи могат да се видят над северната врата на църквата.

Църквата на Спасителя

На снимката: Красивият интериор на църквата;

През 1829г. Лудвиг I дарява църквата на православната общност. Иконостасът в края на нефа е в романски стил, а комбинацията от готическата архитектура с гръцко православно обзавеждане създава уникален ефект. Плакет върху външната стена напомня за тези, които са положени в гробището. Сред тях са художникът Ханс Мийлих, композиторът Орландо ди Ласо, както и архитектите Франсоа Кювилие и Йохан Баптист Гунецхайнер.

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Salvatorstrasse 17, 80333 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 6926560;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез трамвай /линии 19 и N19 да спирка Nationaltheater/;

-Чрез S-Bahn /станция Мариенплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7 и 8, като ще трябва да ходите в продължение на 10 минути до църквата/;

-Чрез U-Bahn /спирка Odeonplatz/;

-Чрез автобус /линия N100/;

Работно време:

Всеки ден, от 10.00 часа до 20.00 часа;

 Цени на входни билети:

Вход свободен;




Църквата на Спасителя

Важно: Статията предоставя информация за църквата на Спасителя в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на църквата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:



Booking.com