Църквата на Свети Йоан – град Мехелен, Белгия

Църквата на Свети Йоан е изградена през 15-ти век, като районът, в който се намира църквата е един от най-богатите в Мехелен, защото членовете на Великия съвет са живели наблизо. Всичко това е оказало значение не само на самия район, но и на предметите, които са се пазили в църквата.

Църквата на Свети Йоан

На снимката: Църквата Свети Йоан отвън;
Над олтара на  църквата на Свети Йоан се намира известния бароков триптих на Рубенс, посветен на „преклонението на тримата мъдреци“. Зад панела се намира механизъм, който завърта през определен интервал от време картините, за да може всички сцени да бъдат видени. Самите пейки в църквата също са забележителни. Особено внимание заслужава Свещеният параклис, построен през 1548г. В него се намира гробницата на Ламерт де Бриарде и неговата жена. През 2008г. в църквата по случайност били открити две картини, намиращи се точно зад олтара. Картините са посветени на Свети Кристофър и Свети Георги. Както повелява традицията, Свети Георги е представен в борба с дракона. Двете картини са включени в Историческия пешеходен тур, наречен „Три поколения бургундци“, който позволява да се види и църквата Свети Йоан.

Църквата на Свети Джон

На снимката: Олтарът на църквата;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Сейнт Янщраат, 2800 Мехелен, Sint-Janstraat, 2800 Mechelen;

Работно време:

Църквата работи от  вторник до неделя между 13.00 и 17.00ч.; Затворена в сряда;

Вход: свободен;

Важно: 

Поради ремонтни дейности части от църквата са недостъпни за посещение;

Църквата на Свети Йоан

Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата на Свети Йоан в белгийския град Мехелен-историческа справка за забележителността, адрес на църквата, работно време и входна такса за нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата на Свети Йоан в Мехелен, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: