Църквата на Свети Пол и Свети Петър – град Мехелен, Белгия

Църквата на Свети Пол и Свети Петър в Мехелен е била първоначално посветена от йезуитите на Свети Игнасиус и Свети Франсис Хавиер. След забраната на ордена на йезуитите, енорията на Свети Петър и Свети Пол попитали дали могат да превърната църквата в тяхна енорийска църква, защото използваната от тях църква била в невъзможност да бъде ремонтирана. Поисканата промяна била разрешена и името на църквата официално било променено.

Църквата на Свети Пол и Свети Петър

На снимката: Църквата на Свети Пол и Свети Петър отвън;
Интериорът на църквата е доста богат. Амвонът напомня за мисионерската работа, осъществена от Свети Франсис Хавиер в четирите краища на света. Интересно е как Европа е отбелязана- с роб на изобилието и мъдростта във формата на книга. В  църквата на Свети Пол и Свети Петър могат да се видят и 14 на брой места за изповядване, които свидетелства за добре развитото дърводелство в района на Мехелен през 16-ти век. Легендата разказва, че броят на местата на изповядване е толкова голям, защото църквата се намира в близост до пазара за животни, където много се лъжело и мамело. Всъщност истинската причина за този голям брой места за изповед се корени в значението на църквата като място за поклонение, в което се намират множество църковни реликви. Не се разрешава да докосвате тези реликви, освен ако не сте безгрешни.

Църквата на Свети Пол и Свети Петър

На снимката: Интериорът на църквата е изключително богат и свързан с различни легенди;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Кайзерщраат 1, 2800 Мехелен/ Kaiserstraat 1, 2800 Mechelen;

Работно време:

През цялата година църквата работи от понеделник до неделя между 13.00 и 17.00ч.; Затворена в сряда;

Вход: свободен;

Църквата на Свети Пол и Свети Петър

Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата Свети Пол и Свети Петър в белгийския град Мехелен-историческа справка за забележителността, адрес на църквата, работно време и входна такса за нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 06 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Мехелен и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата на Свети Пол и Свети Петър, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: