Църквата на Светия дух – град Агридженто, Италия

Ако се чудите дали има смисъл да се разходите из новия, модерен град на Агридженто, то църквата на Светия дух е една добра причина да го направите. Въпреки че датиращата от 13-ти век църква малко или много е започнала да се руши, тя е все още чудесна забележителности – в това ще се уверите, когато застанете пред внушителната й готическа фасада, където има чудесен розетен прозорец. Единичният неф на църквата с барокови елементи е декориран с чудесна мазилка от четири релефа, за които се смята, че са дело на Джакомо Серпота. Сцените изобразяват „Поклонението на влъхвите“, „Рождество“, „Явяването на Христос при Храма“ и „Полет в Египет“. Ако влезете през входа от дясно на фасадата, ще може да разгледате църковната обител. Монахините в съседния манастир предлагат кус-кус с шоколад и шам-фъстък.

Църквата на Светия дух

Църквата на Светия дух

На снимките: Църквата на Светия дух /Chiesa di Santo Spirito/;

Полезна информация за посещение на църквата:

Адрес: Виа Порчело /Via Porcello/, Агридженто, Италия;

Телефон: +39 0922 20664;

Работно време за посещение:

Вторник – събота, от 9.00 часа до 13.00 часа и от 16.00 часа до 19.00 часа;

Неделя, от 9.00 часа до 13.00 часа;

Цени на входните билети:

Вход свободен;
Важно: Статията предоставя информация за църквата на Светия дух в град Агридженто – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за църквата – история, разположение, какво да видите вътре, информация за цени на билети и работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 29 Май 2017г.

Търсите хотел в Агридженто?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Агридженто и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Църквата на Светия дух

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата на Светия дух в Агридженто – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: