Църквата на Светия дух – град Мюнхен, Германия

Църквата на Светия Дух е една от най-старите сгради в Мюнхен, като по значение за града се приближава и стои редом до Катедралата и църквата „Свети Петър”. Тя се намира на мястото, заемано преди време от параклис, болница и общежитие за поклонници. В средата на 13-ти век на това място е построена църковна болница. Тя е заменена от църква през 14-ти век.

Църквата на Светия дух

На снимката: Църквата на Светия дух;

През 1724г. църквата е декорирана в бароков стил. Финият свод и мазилка са резултат от работата на братята Асам. През 1729г. е добавена и кула. Нейната нео-барокова фасада датира от 1895г., когато болницата до църквата била разрушена.

Църквата на Светия дух

На снимката: Част от интериора на църквата с красивите декорации на тавана;
Интериорът на църквата е чудесен пример за комбинация от готически и късни барокови елементи. Стенописите на тавана изобразяват сцени от историята на болницата. Главният олтар е изработен от Николаус Щубер и Антонио Матео в периода между 1728г. и 1730г. и е възстановяван след Втората световна война.

Църквата на Светия дух

На снимката: Олтарът;

Оригиналните елементи на олтара включват картината на Петдесетница (1644г), която е дело на Улрих Лот и съпътстващите ангелите на Йохан Георг Грайф. Бронзовите фигури в предверието (1608г.) на Ханс Крумпер пък първоначално са били част от гробницата на Фердинанд Баварски.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Prälat-Miller-Weg 3, 80331 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 242 16 890;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез U-Bahn /спирка Мариенплац, линии 3 и 6/;

-Чрез S-Bahn /спирка Мариенплац, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8/;

-Чрез трамвай /вземете линия  19 до спирка Theatinerstrasse  и от там ще трябва да ходите пеша около 10-12 минути, като преминете през Winestrasse, Мариенплац и Tall/;

-Чрез автобус /вземете линии 52, 62 и 132 до спирка Viktualienmarkt Hl.Geist/;

Работно време на църквата:

Всеки ден, от 7.00 часа до 12.00 часа и от 15:00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Църквата на Светия дух

Важно: Статията предоставя информация за църквата на Светия дух в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на църквата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com