Църквата на Светия дух – град Варшава, Полша

Църквата на Светия дух (Kościół sw. Ducha) съществувала още от 14-ти век, като първоначално църквата била изградена от дърво. Църквата била многократно разширявана, но е опожарена по време на шведското нашествие през 1655г. Тъй като жителите на града не можели да си позволят изграждането на църквата отново, крал Ян Казимир дарил мястото, където се намирала преди това църквата, на монасите от Полин, които останали известни със защитата на своя манастир в Ясна гора. В замяна, и на тяхна сметка, монасите построили стена, която оставила църквата и манастира в рамките на крепостните стени на Варшава.

На снимката: Църквата на Светия дух;

Днешната църква е построена в периода 1707-1717г., въз основата на проект на архитекта Йозеф Пиола. Работата е ръководена от Йозеф Шимон Белоти, а на по-късен етап – от Карол Черони. Интериоръте завършен през 1725г.

Църквата на Светия духНа снимката: Статуя при централния вход;

 

Възстановена след военните щети, църквата е известна днес – както е още от 1711г.- като основна отправна точка за поклонения до олтара на Дева Мария в Ясна гора. На улица Длуга /Ulica Długa/, малка нео-класическа къща се опира до църквата. Тя е построена в началото на 19-ти век върху най-малкият парцел във Варшава. Къщата заема само няколко квадратни метра и разполага със собствен номер.

Църквата на Светия дух

На снимката: Интериорът на църквата;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: улица Длуга 3, Варшава, Полша;

Телефон: +48 22 831 45 75;

Цени на входните билети:

Вход свободен;Важно: Статията предоставя информация за църквата на Светия дух във Варшава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Март 2017г.

Търсите хотел във Варшава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата на Светия дух

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата на Светия дух във Варшава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: