Църквата Сан Джовани дели Еремити – град Палермо, Италия

Недалеч от Пиаца дел Кармин в Палермо, ако тръгнете по Виа Албергерия или някоя от другите успоредни на нея улици, ще стигнете до пресечната с Виа дей Бенедетини, на която се издига църквата Сан Джовани дели Еремити. Днес църквата вече не е действаща. Построена през 1132г. това е най-арабската от всички нормански реликви в града. Отличава се с пет купола в цвят охра, който завършват сравнително малката църква, издигната на мястото на по-ранна джамия. Част от останките от джамията все още може да се видят в съседство.

Църквата Сан Джовани дели Еремити

На снимката: Църквата Сан Джовани дели Еремити;

Църквата Сан Джовани дели Еремити е била особено почитана от нейния основател – крал Рожер II, който дори ежегодно предоставял на местните монаси 21 барела с риба тон. Това била ценна стока, търговията с която се контролирала от короната. Ако посетите мястото, ще може да се разходите до църковна обител от края на 13-ти век, заобиколена от цитрусови дървета – перфектни двойни колони с леко заострени арки обграждат изгубена градина.

Църквата Сан Джовани дели Еремити

 

Църквата Сан Джовани дели Еремити

На снимките: Църковната обител;

Полезна информация за посещение на църквата Сан Джовани дели Еремити в Палермо:

Адрес: Виа дей Бенедетини 16, Палермо, Италия;

Телефон: +39 091 651 5019;

Работно време за посещение:

Вторник – петък , от 9.00 часа до 19.00 часа;

Събота, неделя и празници, от 9.00 часа до 13.30 часа;

Цени на входните билети:

Нормален билет – 6.00 Евро;

Намален билет – 3.00 Евро;

Безплатен вход за пенсионери над 65 години и лица под 18г.
Важно: Статията предоставя информация за църквата Сан Джовани дели Еремити в град Палермо. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време за посещение и цени на входни билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2017г.

Търсите хотел в Палермо?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Сан Джовани дели Еремити

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Сан Джовани дели Еремити в Палермо – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на църквата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: