Църквата "Сан Лоренцо" – град Манарола, Италия

Църквата „Сан Лоренцо“ е посветена на рождество Богородично, но е известна като църквата на Сан Лоренцо. Църквата е център на тържества на 10-ти август всяка година, когато Манарола чества празника на своя покровител, като енориаши обикалят из криволичещите улици на селцето, носещи свещи, и стигат чак до морето.

Църквата "Сан Лоренцо"

На снимката: Църквата „Сан Лоренцо“ в Манарола;

Църквата е построена през 1338г. от майсторите Антелами, като прилича много на църквата, която същите тези майстори строят в Риомаджоре. Главната фасада на църквата се отличава с красивия розетен прозорец, който е направен от бял мрамор. Известни произведения на изкуството в църквата са триптих от 14-ти век, където са представени Мадоната с младенеца, оградени от Свети Лоурънс и Света Катерина Адорно-Фиеши, както и златен триптих с Свети Лорънс, Свети Доминик и Йоан Кръстител.

Църквата "Сан Лоренцо"

На снимката: Интересният розетен прозорец на постройката;
На площада, където се намира църквата, може да видите и квадратната камбанария, както и ораторията на дисциплинатите, и Лазарета на Сан Роко.

Практическа информация за тази забележителност:

 Адрес: На брега на морето, Манарола, Италия;

Телефон: Свържете се с местния туристически офис в случай на необходимост;

 Цени на входни билети:

Вход свободен;

Църквата „Сан Лоренцо“

Важно: Статията предоставя информация за църквата „Сан Лоренцо“ в град Манарола, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до църквата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата „Сан Лоренцо“ в град Манарола, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: