Църквата Сан Лоренцо ин Понте – град Сан Джиминяно, Италия

Ако започнете да се отдалечавате от централните площади на Сан Джиминяно и Виа Сан Джовани, ще усетите как тълпите стават по-малки и по-малки. На Виа ди Кастело се намира романската църква Сан Лоренцо ин Понте, която датира от 1240г. Интериорът на църквата, оформен от тухли, впечатлява с красивите стенописи, които са дело на сравнително неизвестния творец от Флоренция Чени ди Франческо. Сред красивите стенописи на църквата може да видите „Страшният съд“ /на стената вляво/, фигурите на апостолите, Христос и Девата с ангелите, както и „Сцени от живота на Свети Бенедикт“.

Църквата Сан Лоренцо ин Понте

На снимката: Църквата Сан Лоренцо ин Понте отвътре;

Чени ди Франческо е бил отговорен и за възстановените фрески в близката оратория. Тук на входната стена може да се видят „Свети Лаврентий и Светците“ и „Мадоната с младенеца и ангелите“. Главата на Мадоната, по-ранна творба, се счита за дело на Симоне Мартини.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Виа ди Кастело, Сан Джиминяно, Италия;

Работно време:

В периода 1-ви Април – 30-ти Септември, от 10.00 часа до 19.30 часа;

В периода 1-ви Октомрви – 31-ви Март, от 11.00 часа до 17.30 часа;

На 1-ви Януари, от 12.30 часа до 17.30 часа;

Затворен на 25-ти Декември;

Цени на входните билети /билетът е валиден за 2 дни и за важи за посещение на Градския музей, Торе Гроса, Археологическия музей, Галерия на модерното изкуство и църквата Сан Лоренцо ин Понте/:

Пълен билет – 9.00 Евро;

Намален билет – 7.00 Евро;

Безплатно за деца до 6 години, инвалиди, екскурзоводи;

Важно: Статията предоставя информация за църквата Сан Лоренцо ин Понте в Сан Джиминяно. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до нея и какво да видите вътре, както и данни за работното време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 22 Март 2017г.

Търсите хотел в Сан Джиминяно?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Сан Джиминяно?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Сан Лоренцо ин Понте

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Сан Лоренцо ин Понте – Сан Джиминяно, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: