Църквата Сан Николо ал'Арена – град Катания, Италия

Църквата Сан Николо ал’Арена е най-голямата, но и най-призрачно изглеждащата църква на остров Сицилия, с дължината си от 105 метра и трансепти до 42 метра. Куполът й е с височина от 62 метра. Строителството започнало през 1687г. от Джовани Батиста Контини, но е била реконструирана през 1735г. от Франческо Баталия. Стефано Итар проектира купола. Фасадата, с огромните си колони, остава недовършена, но въпреки това е впечатляваща.

Църквата Сан Николо ал'Арена

На снимката: Църквата отвън;

Интериорът на църквата не е нещо впечатляващо. В основата му се намира красив орган от 18-ти век, който разполага с 2916 тръби. Разположен е точно над главния олтар. През 1841г. е поставена меридианна линия в трансепта на църквата, която трябвало да „улови“ слънчевата светлина точно на обяд. Поради движението на земята заради присъствието на вулкана наблизо, линията улавя слънцето точно в 12:13 часа. За съжаление, църквата никога няма да бъде завършена. Спорадични ремонти целят да бъде съхранена, но като че ли усилията са обречени на неуспех.

Църквата Сан Николо ал'АренаНа снимката: Интериорът;

 

Прилежащият към църквата Monastereo di San Nicolò All’Arena е вторият по големина манастир в Европа, отстъпващ само на Мафра, близо до Лисабон. Този стар бенедиктински комплекс, датиращ от 1703г., е част от университета в Катания, но честно казано мястото не е в никак добра форма и вид.

Църквата Сан Николо ал'Арена

На снимката: Главният олтар с органа;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Данте Алигиери, Катания, Италия;

Телефон: +39 095 7159912;

Работно време за посещение:
Понеделник – събота, от 9.00 часа до 13.00 часа;
Неделя, от 8.30 часа до 13.30 часа;

Цени на входните билети:
Вход свободен;

Как да стигнете до църквата:
-Чрез автобус /линия 429 или 432/;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Сан Николо ал’Арена  в град Катания – остров Сицилия, Италия. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, какво да видите вътре и как да посетите тази църква. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Май 2017г.

Търсите хотел в Катания?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на Катания и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Ако съдържанието на статията ви е харесало и бихте искали да подкрепите развитието на сайта, кликнете просто върху някоя от трите реклами на Google, които се появяват в статията /преди заглавието, по средата на темата и в нейния край/. „Градовете на Европа“ е независим туристически блог, който не рекламира програми на туристически агенции, а приходите от Google реклами са това, което помага за развитието на сайта! Благодарим ви! 

Църквата Сан Николо ал’Арена

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Сан Николо ал’Арена в Катания  – Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на храма, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: