Църквата Санта Лучия – град Монтепулчано, Италия

Ако се намирате при Лоджия ди Меркато в Монтепулчано и искате да стигнете бързо до Пиаца Гранде, то най-правилното решение е да завиете надясно. В случай обаче че искате да видите и някое от по-малките „изненади“ на града, то недалеч в северна посока от Лоджия ди Меркато се намира красивата църква Санта Лучия. Църквата е построена през 17-ти век /1633г./. При влизането си в църквата, в параклис отдясно, може да видите изключителната, макар и леко повредена, „Мадона“ на Лука Синьорели. За жалост, църквата не винаги е отворена, поради което трябва да имате малко късмет, за да влезете вътре.

На снимката: Църквата Санта Лучия;

Църквата Санта Лучия

На снимката: Част от интериора на храма;

 

Ако от Лоджия ди Меркато тръгнете в южна посока по Виа дел Поджо, скоро ще излезете до църквата Сан Франческо. Вътре може да видите разрушения амвон, от който се предполага, че е проповядвал Св. Бернардини от Сиена.

Полезна информация за църквата Санта Лучия:

Адрес: Piazza di Santa Lucia, 53045 Монтепулчано, Италия

Телефон: +39 0578 719526;

Полезна информация за църквата Сан Франческо:

Адрес:  Piazza di S. Francesco, 53045 Монтепулчано, Италия

Телефон: +39 0578 757005;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Санта Лучия в Монтепулчано, Италия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до нея и какво да видите вътре. Статията е последно обновявана от нашия екип на 06 Април 2017г.

Търсите хотел в Монтепулчано?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Монтепулчано?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата  Санта Лучия

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Санта Лучия – Монтепулчано, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на църквата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: