Църквата Санта Мария дела Вине – град Генуа, Италия

Районът на Генуa, където днес се намира Пиаца дела Вине, е бил изпълнен с лозови насаждения още от около 1000-та година, но постепенно е погълнат от разширяващият се град. Църквата Санта Мария дела Вине е основана през същата епоха, макар че единственият романски елемент, който е оцелял и до днес, да е камбанарията. Църквата е напълно възстановена в бароков стил около 1640г., след като зоната около апсидата вече е реконструирана през 16-ти век по заповед на местното семейството Грило. Други промени също са правени през различни периоди от време.

Църквата Санта Мария дела Вине

На снимката: Църквата отвън;

Фасадата (1842г.) е дело на Иполито Кремона. Интериорът, отличаващ се с неф и две странични крила с аркади, се „къпе” в разкошна позлата, гипсови мазилки и фрески, датиращи от различни периоди. Презвитерият е изписан през 1612г. от Лазаро Тавароне със „Славата на Мария”, а пътеките и  осмоъгълната купола са дело на различни художници от 18-ти век до началото на 20-ти век.

Църквата Санта Мария дела Вине

На снимката: Красивият интериор на църквата;
Църквата съдържа картини на Грегорио де Ферари, Бернардо Кастело и Доменико Пиола, както и табла с изображението на Мадоната, приписана на Тадео ди Бартоло (края на 14-ти век).

Църквата Санта Мария дела Вине

На снимката: Един от църковните параклиси;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Vicolo del Campanile delle Vigne 5, 16123 Генуа, Италия;

Телефон: +39 010 247 4761;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез метро /най-близката метро станция е San Giorgio/;

-Пеша /музеят се намира на 10 минути пеша от Palazzo Ducale и на 5 минути пеша от Аквариума на Генуа/;

Работно време на църквата:

Всеки ден, от 8.00 часа до 12.00 часа и от 15:30 часа до 18.30 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Църквата Санта Мария дела Вине

Важно: Страницата разглежда подробно информация за църквата Санта Мария дела Вине в Генуа, Италия – разположение на забележителността, историческа справка за църквата, как да стигнете до нея, работно време за посещения и цена на входните билети за църквата, както и информация какво може да видите вътре. Статията е последно обновена от нашия екип на 17 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Генуа, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com