Църквата Света Анна – град Краков, Полша

В тясната краковска улица Света Анна няма как да пропуснете красивата фасада на църквата Света Анна / (Kościoł św. Anny), още повече че последната се отличава с две кули-близнаци. Архитект на църквата бил Тилман ван Гамерен. При изграждането на фасадата той взел в предвид, че гледката към последната ще бъде затруднена с оглед тясната улица, където щяла да се издига църквата.

Църквата Света Анна

На снимката: Църквата Света Анна, Краков;

Църквата Света Анна била издигната в периода между 1689г. и 1703г., макар че работата по декорацията на църквата продължила още дълго време. Интериорът на църквата се отличава със стенописи, дело на Карол и Иноченти Монти. Главният олтар на църквата пък е дело на Балдазар Фонтана. Картината на Света Анна, която се „оглежда“ в олтара на храма, е дело на Йержи Симигоновски.

Църквата Света АннаНа снимката: Красивият интериор на църквата Света Анна в Краков;

 

Докато се разхождате из църквата може да обърнете още внимание на бароковите пейки за хора, които са декорирани от Шимон Чехович, както и на амвона, който е издълбан от Антони Фрачкивич. В южния трансепт на църквата се намира реликварий на Свети Йоан от Кантинус – теолог от 15-ти век и патрон на църквата. Църквата е построена след обявяването му за светец.

Църквата Света Анна

На снимката: Декорация в църквата;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Ul. Sw. Anny 11, Краков, Варшава;

Телефон: +48 12 422 53 18;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез автобус /използвайте линии 124, 152, 424, 502/;

-Чрез трамвай /използвайте линии 2, 4, 8, 14, 15, 18/;

Работно време за посещение:

Може да се посети през целия ден, с изключение на периодите за църковни служби;Важно: Статията предоставя информация за църквата Света Анна в полския град Краков. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, работно време и цени на билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 17 Март 2017г.

Търсите хотел в Краков?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Света Анна

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Света Анна – Краков, Полша, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: