Църквата Света Анна – град Мюнхен, Германия

Принцеса Хенриета Савойска, основателка на Театинската църква, донесла в Мюнхен Салезианския сестрински орден през 1667г. През 18-ти век орденът придобил своя собствена църква, която е проектирана от братята Генетрайнер. С течение на времето манастирът преминава в ръцете на орден от аристократични дами.

Църквата Света Анна

На снимката: Фасадата и главният вход на църквата;

Фасадата на църквата е в късен бароков стил, като същото важи и за богато украсения интериор, който е дело на братята Асам. След като е изцяло унищожена по време на Втората световна война, картините в църквата са възстановени в цвят сепия, като черно-белите фотографии са единствените съществуващи доказателства за оригиналната декорация на църквата.

Църквата Света Анна

На снимката: Част от красивият интериор на църквата Света Анна;
Картините изобразяват клетвата на ангели, Славата на Св. Мария и Св. Ана и концертът на ангелите. Елементите, свързани с Тайната вечеря в дясно от олтара са необичайно реалистични. Седящите на масата статуи в цял размер вероятно са били копирани от испански оригинали.

Църквата Света Анна

На снимката: Олтарът на църквата;

Тази еднокорабна църква, със странични параклиси зад големи арки и олтар в единия край, е типичен бароков опит да се съчетаят централно планираната църквата с продълговатия модел и форма.

Полезна информация за тази забележителност:

 Адрес: Damenstiftstrasse 1, 80331 Мюнхен, Германия;

Телефон: +49 89 236 87 989;

Как да стигнете до църквата:

-Чрез U-Bahn /спирка Мариенплац или спирка Карлсплац са на еднакво разстояние, линии 1, 2, 3, 4, 6, 7 и 8/;

-Чрез S-Bahn /станции Мариенплац или Карлсплац/;

Работно време:

Всеки ден, от 8.00 часа до 20.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Църквата Света Анна

Важно: Статията предоставя информация за църквата Света Анна в град Мюнхен, Германия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на църквата, как да стигнете до нея, както и информация за работното време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на  03 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Мюнхен, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com