Църквата Света Анна – град Варшава, Полша

Църквата Света Анна във Варшава е готическа църква, построена за Ордена на бернардинците от Анна, вдовица на мазовския принц Болевслав III. Църквата е изградена през втората половина на 15-ти век. Църквата Света Анна е разширена в периода 1518-1533г. За съжаление, постройката е унищожена по време на шведското нашествие в периода 1655-60г. Възстановена е в бароков стил от Йозеф Шимон Белоти. Готическият олтар и външните стени са запазени. Неокласическата фасада, дело на Кристиян Пьотр Айгнер и Станислав Костка Потоцки Chrystian Piotr, е по-късно добавена. Когато манастирът на бенедиктинците е затворен през 1864г., църквата се превръща в религиозно-академична институция – роля, която се запазва и до настоящия момент. Мощите на Свети Ладислав – един от светците- покровители на Варшава – са запазени в страничен параклис на църквата. Интериорът на църквата се отличава с полихромни картини на Валенти Жебровски и серия от рококо олтари. В манастира, част от който датира от 16-ти век, кристалният свод в галериите е оцелял.

Църквата Света Анна

Църквата Света Анна

Църквата Света Анна

На снимките: Църквата Света Анна във Варшава – екстериор и интериор;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Ul. Krakowskie Przedmiescie, Варшава, Полша;

Телефон: +48 22 826 89 91;

Работно време за посещение:
Понеделник – събота, от 8.00 часа до 15.00 часа;
Неделя, от 8.00 часа до 19.00 часа;
Не се допускат посещения по време на църковни служби;

Цени на входните билети:
Вход свободен;

Как да стигнете до църквата:
-Чрез автобус /използвайте линии 116, 175, 178, 180, 195, 222, 503/;
-Чрез трамвай /използвайте линии 13, 23, 26, 32/;Важно: Статията предоставя информация за църквата на Света Анна във Варшава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение и др. Статията е последно обновявана от нашия екип на 14 Март 2017г.

Търсите хотел във Варшава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Света Анна

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Света Анна във Варшава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: