Църквата Света Богородица от Самейро – град Брага, Португалия

Църквата Света Богородица от Самейро е разположена на 5 км. западно от Брага и също представлява важно място за поклонение. Храмът почита Дева Мария. Мястото е определяно като едно от най-посещаваните свети места в Португалия, като множество поклонници идват тук всяка година между юни и август. Счита се, че единствено светилището във Фатима приема повече поклонници.

Църквата Света Богородица от Самейро

На снимката: Църквата отвън;

Строежът на светилището е осъществен през 19-ти век по заръка на Мартиньо да Силва. Самата постройка не впечатлява много от архитектурна страна, като сградата е в неокласически стил. Нещото, което заслужава да се отбележи тук, е сребърната скиния върху главния олтар и образа на светеца-патрон, които са изработени в Рим и докарани тук в края н 19-ти век. Църквата е разположена на висок хълм, издигащ се на около 600 метра височина, като от него се откриват красиви гледки към цялата област Минъо.

Църквата Света Богородица от Самейро

На снимката: Прекрасна гледка от площадката пред църквата към Брага;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Авенида Носа Сеньора до Самейро 44 /Avenida Nossa Senhora do Sameiro 44/, 4715-616 Eшпиньо-Брага, Португалия;

Телефон: +351 253 203 180;

Вход: Свободен;Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата Света Богородица от Самейро, една от големите забележителности на португалския град Брага – историческа справка и адрес на забележителността, входни такси за посещение. Статията е последно обновена от нашия екип на 27 Юли 2018г.

Църквата Света Богородица от Самейро

В случай че търсите хотел в Брага, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Света Богородица от Самейро – Брага, Португалия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: