Църквата Свети Гал – град Брегенц, Австрия

Свети Гал бил един от дванадесетте ученици и по-малък брат на Свети Колумбиан, известен ирландски мисионер, открил множество манастири на европейския континент през Средновековието. Между 610г. и 612г. двамата разгърнали своята дейност в Брегенц. Колумбиан продължил пътя си към Италия, но брат му останал поради болест.Когато се овакантило мястото за водач на местната епископия той бил поканен да го заеме, но отказал. Гал не искал да напусне уединението си, за да се впусне в светски дела. Монахът умира на 95г. След смъртта му е построена църква в негова чест.

Църквата Свети Гал

На снимката: Църквата Свети Гал отвън;

Църквата Свети Гал се издига на изолирана височина в стария град на Брегенц. Тя  най-старата енорийска църква в района, за пръв път се споменава в документи от 1097г., но историята и е проследена назад във времето, чак до 5-ти преди Христа. Тогава на това място се е издигала римска църква. Тя обаче била занемарена, докато ирландските мисионери не се заели с възстановяването й. Първоначално новата църква е построена в готически стил, но интериорът й е бароков. Макар че екстериорът на църквата не впечатлява на пръв поглед, вътре посетителите могат да видят изящни фрески и впечатляващ бароков олтар, изработен през 1746г. със средства, предоставени от императрица Мария Терезия.

Църквата Свети Гал

На снимката: Църквата отвътре с красивия си олтар;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Kirchplatz 3, Брегенц 6900, Австрия;Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата Свети Гал в австрийския град Брегенц – историческа справка и разположение на забележителността. Статията е последно обновена от нашия екип на 16 Юли 2018г.

Църквата Свети Гал

В случай че търсите хотел в Брегенц, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Гал – Брегенц, Австрия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: