Църквата Свети Лаврентий – град Нюрнберг, Германия

Църквата Свети Лаврентий е най-голямата църква в Нюрнберг. Строителството й е започнато през 1270г., но за завършването й са били необходими повече от 200 години. Крайният резултат обаче е повече от впечатляващ – чист готически вид отвън и отвътре. Църквата се забелязва отдалеч благодарение на нейните две кули при западния портал. Скулптурите при портала описват темата за изкуплението – от Адам и Ева до Последното пришествие.

Църквата Свети Лаврентий

На снимката: Църквата Свети Лаврентий;

След като влезете в църквата, обърнете внимание на детайлите и цветовете на розетния прозорец над портала. Голяма част от стъклописите в църквата датират от 15-ти век. Интериорът е осеян с колони, които се издигат нагоре, за да се изгубят при сводовете под нефа. Всяка колона е украсена със скулптури, носещи темата, въведена на самия вход. Най-старата от тях е „Мария с детете“, създадена около 1285г. С разглеждането на тези скулптури ще достигнете и до източния хор – последната изградена част на църквата /1477г./.

Църквата Свети Лаврентий

На снимката: Красиви декорации над главния вход;

„Поздравът на ангелите“, издълбан в липово дърво от Вейт Стос през 1519г., е окачен от тавана на църквата, непосредствено зад полилея с Мадоната. Отляво на олтара може да се види готическа скиния, издълбана от камък от Адам Крафт (1496 г.). Над главния олтар има и още един шедьовър на Стос – резбовано разпятие.

Църквата Свети Лаврентий

На снимката: Интериорът на храма;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Lorenzer Platz 10, Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 24469914;

Работно време за посещение:

Понеделник – събота: 9.00 часа до 17.00 часа;

Неделя: от 10.00 до 16.00 часа;

По време на Коледния период:

Понеделник до събота: 9.00 – 19.00 часа;

Неделя: от 10.00 до 16.00 часа;

Цени на входните билети:

Безплатен вход;

Как да стигнете:

-С U-Bahn /слезте на станция Lorenzkirche/;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Свети Лаврентий в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до него. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на църквата и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Църквата Свети Лаврентий

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Лаврентий в град Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: