Църквата Свети Мартин – град Варшава, Полша

Църквата Свети Мартин във Варшава е резултат от две основни реконструкции. И двете са извършени в Бароков стил, като първата е осъществена в периода 1631-1636г., а втората – в началото на 18-ти век. Последната фаза на възстановяване е осъществена под ръководството на архитекта Кайрол Бей, чието дело е и вълнообразната фасада.

Църквата Свети Мартин

На снимката: Фасадата на църквата Свети Мартин във Варшава;

Къснобароковата декорация на интериора на църквата е разрушена през 1944г. Единствено частично обгорено Разпятие успява да оцелее разрушението. След края на войната, интериорът на църквата е възстановен внимателно по проект на сестра Алма Скрижудлевска, а Разпятието е включено в модерния дизайн на църквата. Интересно е да се отбележи, че през 1980г. църквата е мястото, където са се провеждали срещи от политическата опозиция на комунистическото правителство.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: ул. Пивна 9-11, Варшава, Полша;

Телефон: +22 831 02 21;

Работно време за посещения:
Понеделник – събота, от 9.00 часа до 17.00 часа;
Неделя, от 14.00 часа до 17.00 часа;
Не се допускат посещения по време на църковни служби;

Цени на входните билети:
Вход свободен;

Как да стигнете до църквата:
-Чрез автобус /използвайте линии 116, 175, 178, 180, 195, 222, 503/;
-Чрез трамвай /използвайте линии 13, 23, 26, 32/;

Полезно: Необходимото време за посещение на забележителността е около 15 минути;Важно: Статията предоставя информация за църквата Свети Мартин във Варшава. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до църквата чрез градски транспорт на Варшава. Статията е последно обновявана от нашия екип на 13 Март 2017г.

Търсите хотел във Варшава?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Църквата Свети Мартин

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Мартин във Варшава, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: