Църквата Свети Олаф – град Талин, Естония

Ако продължите с разходката си по търговската улица Pikk, скоро ще излезете при църквата Свети Олаф. Църквата е спомената за първи път през 1267г., като е наречена така в чест на крал Олаф II от Норвегия, който е канонизиран за избиването на езичници в Скандинавия. Църквата представлява готическа структура, което не е особено привлекателна и една ли щеше да привлича вниманието, ако не беше нейната кула, издигаща се на височина от 124 метра. В миналото кулата дори е била и по-висока.

Църквата Свети Олаф

На снимката: Църквата Свети Олаф;

Според местна легенда, жителите на Талин искат църквата да има най-високата кула в света, за да се привличат преминаващите кораби и за да се печели от търговията. Дали просперитетът на Талин през Средновековието е имал нещо общо с видимостта на църковната кула не е известно, но между 1625г. и 1820г. църквата е била опожарявана цели 8 пъти след удари от мълнии.

В ниша ниско долу върху задната външна стена на църквата може да видите надгробната плоча починалия от чума Йохан Баливи – това е изключително произведение на каменна резба, датиращо от 15-ти век. Тук може да се види зловещото изображение на разлагащото тяло, заобиколен о от опечалени. Иначе самият интериор на църквата може да определим като незабележителен, като той е резултат от продължително обновяване, осъществено между 1829г. и 1840г.

 

Църквата Свети Олаф

На снимката: Интериорът на църквата Свети Олаф;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Lai tänav 50, Kesklinna linnaosa, Талин;

Телефон: +372 641 2241;

Работно време:

От 1-ви април до 30-ти юни и от 1-ви септември до 31-ви октомври, отворена всеки ден от 10.00 часа до 18.00 часа;

През месеците юли и август църквата е отворена всеки ден, от 10.00 часа до 20.00 часа;

Цени на входни билети за църквата:

Вход свободен;

Цени на входни билети за кулата:

Билет: 2.00 Евро / безплатно с Tallinn Card/;

Как да стигнeте до църквата:

-Чрез трамвай /най-близката станция е Linnahall/;

Търсите хотел в Талин?Резервирайте в Booking.com през този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Важно: Статията предоставя информация за църквата Свети Олаф – Талин, Естония. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история на църквата, както и данни за посещението тук. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Януари 2017г.


Църквата Свети Олаф

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Олаф – Талин, Естония, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: