Църквата "Свети Петър" – град Портовенере, Италия

Построена през 1277г. върху основите на римския храм на Венера, днес църквата „Свети Петър“ е символ на града и може да се види на почти всички пощенски картички на Портовенере. Тя се издига над морето, на самия ръб на носа, който пази пристанището. На това място е имало раннохристиянска сграда от черен мрамор от Палмита, която през шести век е разширена, като са добавени типичните за Генуа ленти от черен и бял камък. Романската лоджия е добавена на по-късен етап.

Църквата "Свети Петър"

На снимката: Църквата се извисява живописно на ръба на носа на Портовенере;
Църквата „Свети Петър” е официално осветена през 1198г. Частта с белите и черни ленти, датиращи от тринадесети век (вероятно направени между 1256г. и 1277г.), е възстановена между 1931г. и 1935г. Тази част на църквата е наследила по-стара част. Първоначалната църква датира от 5-ти век, реализирана е в сирийски стил, с правоъгълен план и полукръгла апсида. Църквата загубила титлата „енорийска църква” в края на 14-ти век в полза на църквата „Сан Лоренцо” и обслужвала светски церемонии до 1798г.

Църквата "Свети Петър"

На снимката: Част от интериора на църквата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Lungo Calata Doria, Портовенере, Италия;

Телефон: +39 0187 790 684;

Цени на входни билети:

Вход свободен;

Църквата „Свети Петър“

Важно: Статията предоставя информация за църквата „Свети Петър“ в Портовенере, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до църквата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата „Свети Петър“ в Портовенере, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: