Църквата Свети Себалд – град Нюрнберг, Германия

Построена през 1273г., църквата Свети Себалд е чудесен пример за прехода от романския архитектурен стил към немския готически стил, осъществен през 13-ти век. Нефът и западният хор на църквата се отличават с типичните късно-романски характеристики, с тясна пътека, съдържаща обикновен олтар и бронзов кръщелен купел.

Църквата Свети Себалд

На снимката: Църквата отвън;

Големият източен хор, осветен през 1379г., е в чист готически стил и разполага с някои от най-важните предмети на църквата. Между двете източни колони се намира впечатляващо разпятие, дело на Вейт Стос. Точно зад олтара е светилището на Св. Себалд, чиито останки са положени в паметник, изработен от мед от Петер Висшер през 1519г. Паметникът се поддържа от делфини и охлюви и е украсен с множество статуетки. Нефът на църквата разполага и с още няколко важни произведения на изкуството, включително статуи на Св. Катрин и Св. Себалд и Мадоната с ореол, датиращи от 14.ти век.

Църквата Свети Себалд

На снимката: Красивият Катариненалтар;

Църквата Свети Себалд

На снимката: Интериор на храма;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Albrecht-Dürer-Platz 1, Нюрнберг, Германия;

Телефон: 0911 2142500;

Работно време за посещение:

Януари до март:

Ежедневно от 9.30 до 16.00 часа

От април до декември:

Ежедневно от 9.30 до 18.00 часа

Цени на входните билети:

Безплатен вход;

Как да стигнете:

-С U-Bahn /слезте на станция Lorenzkirche/;
Важно: Статията предоставя информация за църквата Свети Себалд в Нюрнберг, Германия. Тук ще намерите полезна информация за храма – история, разположение, билети, работно време за посещение, как да стигнете до нея. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Септември 2017г.

Търсите хотел в град Нюрнберг?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на църквата Свети Себалд и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Църквата Свети Себалд

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Себалд в град Нюрнберг, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: