Църквата Свети Стефан – град Рапало, Италия

Църквата Свети Стефан в Рапало, известна със своята черно-бяла фасада, е известна още като Ораторията на Черните. Църквата се намира в старата част на града, в близост до Ораторията  на Белите, датираща от 17-ти век (цветните имена подсказват цвета на наметалата, носени от членовете на съответните братства).

Църквата Свети Стефан

На снимката: Църквата „Свети Стефан“ и градската кула;

Според историческите документи църквата датира от 1155г., но настоящият й вид е резултат от промени, които са извършени през 17-ти век. В църквата се опира градската кула, построена през 1473г. в момент, в който градчето било в сериозен социален смут, тъй като населението било раздвоено в своите пристрастия към управляващите.

Църквата Свети Стефан

На снимката: Малкият храм отвътре;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Magenta и Via Torre Civica, 16035 Рапало, Италия;

Телефон: Свържете се с местниq туристически офис: Lungomare Vittorio Veneto, 7, телефон: 0185230346, факс 018 563 051;

Работно време на църквата:

Всеки ден, от 9.00 часа до 18.00 часа;

Цени на входни билети:

Вход свободен;
Църквата Свети Стефан

Важно: Статията предоставя информация за църквата Свети Стефан в град Рапало, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до църквата, както и информация за работно време и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 28 Септември 2018г.

В случай че търсите хотел в Рапало, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com