Църквата Свети Влас – град Дубровник, Хърватия

Свети Влас е покровител на Дубровник, а  църквата Свети Влас се намира на площад Лужа. Тя е построена между 1706г. и 1714г. на мястото на разрушена църква от 14-ти век. Широкото стълбище и терасата на Свети Влас са популярни сред уморените туристи, които сядат тук за почивка, почти също като многобройните гълъби, които се събират на площада. Вътре в църквата ще видите посребрена статуя на главния олтар, изобразяваща Свети Влас, който държи модел на града от 15-ти век- такъв какъвто е бил преди земетресението от 1667г.

Църквата Свети Влас

На снимката: Църквата Свети Влас;
Църквата включва много барокови произведения на изкуството.Също така спасени от погрома на земетресението са каменните фигури на двама светци, които са дело на Никола Лазетич от Брач в края на 16-ти век. Други забележителни елементи от интериора включват квинтих от 17-ти век относно Мъченичеството на Свети Влас, дело на местния художник Петър Матейевич, както и стъклописи от Иво Дулчич – най-известният съвременен художник Дубровник.

Църквата Свети Влас

На снимката: Красивият интериор на църквата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Площад Лужа, Дубровник, Хърватска;

Телефон: +385 20 323 887;

Работно време:

Всеки ден, от 8.00 часа до 12.00 часа и от 16:00 часа до 20.00 часа;

Неделя, от 7.00 часа до 13.00 часа;

Само през август, от 8.00 часа до 24.00 часа;

Цена на входни билети;

Безплатен достъп;
Църквата Свети Влас

Важно: Статията предоставя информация за църквата „Свети Влас“, град Дубровник, Хърватия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до тази забележителност, полезна информация за работното време и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Дубровник, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Влас, град Дубровник, Хърватия, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до нея: