Църквата Свети Водрю – Монс, Белгия

Църквата Свети Водрю  в Монс е изградена в типичния готически стил. Строителството й е започнало в средата на 15-ти век и е продължило повече от 200 години. Първоначалните планове за изграждането на църквата са били спазени почти изцяло независимо, че през дългия период на строеж, църквата е била изграждана под ръководството на различни архитекти. Единственият елемент, който бил замислен, но не е построен, е висока кула. Ако погледнете църквата отвън едва ли ще се впечатлите особено.

Църквата Свети Водрю

На снимката: Църквата Свети Водрю отвън;
Интериорът обаче заслужава да бъде разгледан. През 16-ти век в църквата е поставен мраморен кръст, който обаче е бил унищожен при разграбване в навечерието на Френската революция. Църквата е украсена също и със статуи от алабастър, който показват Добродетелите. Същите могат да бъдат видени и днес.

Църквата Свети Водрю

На снимката: Част от красивия интериор на църквата;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Плас дю Шаптир/ Place du Chaptire/, Монс, Белгия;

Телефон: +32(0) 65 84 46 94;

Работно време: целогодишно; от 9.00 до 18.00ч. /Неделя от 9.30 часа до 18.00ч./;

Съкровищницата на църквата е отворена всеки ден от вторник до неделя, от 12.00 часа до 18.00 часа;

Вход: Безплатен;

Важно: Не се допуска влизане по време на служби;

Църквата Свети Водрю

Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата „Свети Водрю“ в белгийския град Монс – историческа справка, адрес на църквата, работно време и вход в нея. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Монс и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Водрю –  Монс, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: