Църквата Свети Жак – град Лиеж, Белгия

Църквата Свети Жак е може би най-красивата и забележителна църква в Лиеж. Първоначално църквата е служила като място за отсядане на поклонници, тръгнали на път към Сантяго де Компостела в Испания. В църквата могат да бъдат видeни следи от различни архитектурни стилове. Така например има останки от стара църква, датираща от 12-ти век. Нефът на църквата и мястото за хора пък разкриват типично готически елементи от 16-ти век. На северния вход на сградата пък може да се види известната скулптура „Мечтата на Якоб“, която е изградена в ренесансов стил.

Църквата Свети Жак

На снимката: Църквата „Свети Жак“ в Лиеж, погледната отвън;
Интериорът на църквата също е забележителен, като вниманието се приковава в забележителните готически сводове и ренесансови арабески. Могат да бъдат видени и множество цветни прозорци, които изобразяват фигурите на забележими дарители на църквата, между които са лицата на представители на фамилиите Ван дер Маркт и Хорнс, както и тези на Свети Ламбер и Свети Жак.

Църквата Свети Жак

На снимката: Интериорът на църквата е не по-малко впечатляващ от външния й вид;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Площад Свети Жак, 4000 Лиеж;

Телефон: +32(0)4 222 14 41;

Работно време: Понеделник-Събота, 10.00ч.-12.00ч. и от 14.00-18.00ч; Неделя, 14.00-17.00ч.;

Влизането на групи става след уговорка;

Как да стигнете до църквата:

-Ако сте с автомобил, паркирайте на Hors Parcs;

Църквата Свети Жак

Важно: Страницата предоставя полезна информация за църквата Свети Жак в белгийския град Лиеж-историческа справка, адрес на забележителността, работно време на църквата. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни2018г.

В случай че търсите хотел в град Лиеж и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно църквата Свети Жак – Лиеж, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: