Център по гайдарство – град Глазгоу, Шотландия

Център по гайдарство в Глазгоу, който отвори врати в обновена църква през 1996 г., има за цел да насърчи изучаването и историята на гайдарството в Шотландия. Той предлага обучение на всички нива и помещава Националния музей по гайдарство, който проследява развитието на инструмента.

Център по гайдарство

На снимката: Център по гайдарство, Глазгоу;

Информацията разказва историята на гайдарството и това как първите гайди да произведени в Шотландия през 14-ти век, макар че златните години на този инструмент в страната са през 17-ти и 18-ти век. Това е ерата на Макримонс от Скай  (наследствени гайдари от клана Маклауд), когато сложни, разширени мелодии са били написани за клановите събирания, битки или под формата на плач.

Център по гайдарство

На снимката: Част от експозицията в националния музей по гайдарство;

Полезна информация тази забележителност:

 Адрес: 30-34 McPhater Street, Глазгоу, Шотландия;

 Телефон: +44 141 353 0220;

Как да стигнете до Националния център по гайдарство и националния музей по гайдарство:

-Пеша /те се намират в центъра на града, само на 15 минути пеша от Джордж Скуеър/;

-Чрез автобус /автобусни линии простота 6, 60, 61, 6A, 60A/;

-Чрез метро /най-близката станция на метрото е Cowcaddens/;

Работно време на Националния център по гайдарство и националния музей по гайдарство:

От понеделник до четвъртък, от 9.00 часа до 19.00 часа;

Петък, от 9.00 часа до 17.00 часа;

Събота, от 9.00 часа до 12.00 часа;

Затворен в неделя;

Цена на входни билети:

Билет за възрастни – 4.50 Британски лири;

Намалени билети /Пенсионери, ученици, деца под 16 години/ – 2,50 Британски лири;

Важно:

Ако искате обиколка с екскурзовод за посещението в музея или ако искате да опитате шотландските гайди, моля направете ранни записвания;
Център по гайдарство

Важно: Статията предоставя информация за център по гайдарство в град Глазгоу. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до центъра, информация за работно време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Глазгоу, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно център по гайдарство в град Глазгоу, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около центъра, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до център по гайдарство, Глазгоу: