Центърът на нобеловата награда за мир – град Осло, Норвегия

Центърът на нобеловата награда за мир е една от най-новите атракции в град Осло. Центърът за мир всъщност е модерен център, който е изцяло посветен на живота на основателя на наградата за мир Алфред Нобел. Центърът представя и информация от различно естество, свързана с живота на редица нобелови лауреати-биографии, информация за кариерата на тези хора и т.н.

Центърът на нобеловата награда за мир

На снимката: Сградата на центъра за мир в Осло;

Центърът на нобеловата награда за мир включва постоянна изложба, но има и такива, които са с временен характер. Изложбите по принцип включват снимки, видео клипове, включително записи на церемонии. Интересно е да се отбележи, че някои от победителите и спечелили наградата за мир идват да изнасят лекции в центъра, така че може да видите някой от тях, ако имате повече късмет.

Центърът на нобеловата награда за мир

На снимката: Залата в центъра, представяща информация за нобелови лауреати;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Brunjulf Bulls Plass 1, Осло, Норвегия;

Телефон: +47 48 30 10 00;

Как да стигнете до Центъра на нобеловата награда за мир:

– С трамвай /вземете линии N10 или 12/;

Работно време на Центъра на нобеловата награда за мир:

Всеки ден, от 10.00 часа до 18.00 часа /в периода май-края на август/;

Вторник – неделя, от 10.00 часа до 18.00 часа /през останалата част на годината/;

Цена на входните билети:

Билет за възрастни – 120.00 NOK;

Билет за пенсионери/студенти – 80.00 NOK;

Семеен билет – 200.00 NOK;

Безплатно за деца под 16-годишна възраст;

Групови билети /за повече от 10 човека/:

Билет за възрастни – 100.00 NOK;

Билет за пенсионери/студенти- 65.00 NOK;

Важно: Туристически програми на английски и норвежки език се организират в Центъра на нобеловата награда за мир, като цената на обиколката е включена в цената на билета. Графикът на екскурзии:

Между 1-ви септември и края на април, в събота и неделя: от 14:00 часа/ обиколка на английски език/ и от 15:00 часа/обиколка на норвежки език/;

Между 1-ви май и 31-ви август, всеки ден от 14:00 часа /обиколка на английски език/ и от 15:00 часа /обиколка на английски език/;
Важно: Статията предоставя информация за Центъра на нобеловата награда за мир, разположен в столицата на Норвегия – град Осло. Тук ще намерите исторически данни за центъра, информация за местоположението на центъра за мир, информация за работното време за посещения, както и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Центърът на нобеловата награда за мир

В случай че търсите хотел в Осло, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно Центъра на нобеловата награда за мир в Осло, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента около Центъра на нобеловата награда за мир /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около центъра, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до Центъра на нобеловата награда за мир, Осло: