Туристическа карта Antwerp City Card

Времето може бързо да лети в град като Антверпен, който определено има какво да предложи на своите посетители. Затова ви препоръчваме да се разходите „разумно“, закупувайки си предлаганата тук Antwerp City Card, чрез която лесно, удобно и евтино ще може да откриете за себе си забележителностите на града. В зависимост от времетраенето на вашето посещение тук, местните предлагат карти за 24 часа, 48 часа или 72 часа.  Получавате свободен достъп или отстъпка при посещение на задължителните за посещение места в града, както и възможност за безплатен градски транспорт.

Еднодневна карта за посещение на Антверпен струва 27.00 Евро, но няма гаранция, че ще може да обиколите всички местни забележителности в рамките на 24 часа. Ако не искате да пропуснете нещо, а желаете да извлечете максимума от вашата карта, можете да си закупите двудневна карта за 35.00 Евро или такава за три дни на стойност 40.00 Евро. Времетраенето на картата започва да се отчита от момента на първото използване на картата, т.е. от посещение на първия обект с картата. Информирайте човекът, който ви продава картата за желаната начална дата и той ще отбележи началния ден на валидност на вашата туристическа карта Антверпен.

Туристическа карта Antwerp City Card

Туристическата карта на Антверпен има и още едно предимство – дори и за изтече картата, вие може да продължите да се възползвате от нейните предимства. Това е така, защото наред с отстъпките при посещение на обекти в града, с картата получавате и ваучери за намаления в магазини и обекти из целия град. Тези ваучери са валидни до края на месец януари, следващ годината на закупуване на картата, т.е. може да ги ползвате дори и при бъдещо посещение в града.

Туристическата карта на Антверпен може да се закупи онлайн от туристическия сайт на града www.visitantwerpen.be. При закупуване ще получите потвърждение във вашата пощенска кутия, заедно с информационен справочник, карта на града и брошура с ексклузивни ваучери за отстъпка от един от посетителските центрове на Антверпен. Картата може да се закупи и от всеки един от туристическите офиси в града –  на централния площад, при централната ж.п. гара, както и на още няколко места в града.

Какви отстъпки може да получите, закупувайки туристическа карта на Антверпен:

I/ Безплатен вход за следните музеи:

Къщата на Рубенс;

Музей ан де Строом;

Музей на червената звезда;

Моден музей;

Музей на фотографията;

Музей за съвременно изкуство на Антверпен;

Музей Пластин-Моретус;

Музей Майер ван ден Берг;

Библиотека Хендрик Коншънс;

Дом на литературата;

Музей „Южен ван Миехем“

Музейна зала на месарите;

Къщата Рококс;

Музей „Де Рееде“;

Музей „Стампе и Вертонген“;

II/ Безплатен вход за следните църкви:

Катедралата на Антверпен;

Църквата „Свети Пол“;

Църквата „Свети Андрю“;

Църквата „Свети Джеймс“;

III/ Безплатен вход за следните градски атракции:

Градска бирария „Де Коник“;

IV/ Специални оферти:

25% намаление за Зоологическа градина Антверпен;

40% намаление за Кино Зиуд /ZUID Cimena/;

2.5 Евро намаление за разходка из каналите на Антверпен;

50% намаление за Антверпен Дайъмънд Бус /Antwerpen Diamond Bus/;

10.00 Евро намаление за Segway City Tours;

50% намаление за туристическия трамвай;

20% намаление за пешеходния тур на Антверпен;

50% намаление за HopNStop тур;

V/ Отстъпки от магазини:

20% намаление от Antwerp City Shop;

Безплатен кроасан при покупка на кафе от Antwerp Fly Shop;

Безплатен химикал MAS на стойност 1.75 Евро от MASshop;

10% намаление от Chocolatier Goosens;

Безплатно кафе при покупка на палачинка от Desire de Lille;

10% намаление от Philip’s Biscuit;

10% намаление от Chocolate’s Line;

Оценка за Antwerp City Card: 5 звезди;

Обосновка за оценката: Както може да се види и от изброените безплатни входове за забележителности или процент отстъпка от цените, картата е чудесна възможност да спестите пари при посещението на този чудесен белгийски град. Определено ще спестите пари, което е достатъчно да дадем висока оценка на тази карта.
Важно: Статията предоставя информация за туристическа карта Antwerp City Card, благодарение на които може да посещавате различни обекти в града с отстъпка. Тук ще намерите полезна информация за отделните видове карти, предлагани за град Антверп/ен. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Август 2017г.

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно Antwerp City Card, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Туристическа карта Antwerp City Card