Туристическа карта Lyon City Card

Лион е един от най-големите френски градове, но все още отстъпва по популярност на далеч по-малки населени места. Макар и през последните години тази тенденция да се променя и все повече туристи да посещават Лион, може да се каже, че градът не е достигнал пълния си потенциал като туристическа дестинация. Поради тази причина Лион е много приятно за посещение място, защото тук няма да се блъскате сред тълпите от туристи, а определено градът има както да ви покаже. Ако възнамерявате да останете тук няколко дни /а дори и само за ден/, не губете време, а си вземете Lyon City Card. Туристическата карта на Лион, валидна между 1 и 3 дни, ще ви позволи да откриете по-голяма част от културното и историческото наследство на града, и то на сравнително ниска цена. Lyon City Card ви предлага безплатен обществен транспорт, безплатен достъп до музеите в Лион, безплатен достъп до временните изложби, безплатни турове и забавления, както и безплатен достъп до всички екскурзии с екскурзовод, организирани от туристическия офис на града.

Туристическа карта Lyon City Card

Валидност на туристическа карта на Лион:

Картата Lyon City Card е с валидност между 1 и 3 дни /24 часа, 48 часа или 72 часа/. Картата се валидира при закупуването й, ако направите това на място. Картата може да се закупи и онлайн, като тогава спестявате още повече пари, а самата карта е валидна 18 месеца от датата на онлайн покупката. Разбира се, когато отидете в града и започнете посещение на местните атракции, картата се валидира и важи в рамките на избрания от вас период.

Цени на туристическа карта на Лион:

Картата се предлага в няколко разновидности – за възрастни, за възрастни с включен трансфер от и до летището на града, за студенти и за младежи от 4 до 15г. Цените на картите са както следва:

Еднодневна карта за възрастни – 21.90 Евро;

Еднодневна карта за възрастни /с летищен трансфер/ – 40.00 Евро;

Еднодневна карта за студенти – 20.00 Евро;

Еднодневна карта за младежи – 15.50 Евро;

Двудневна карта за възрастни – 29.90 Евро;

Двудневна карта за възрастни /с летищен трансфер/ – 49.00 Евро;

Двудневна карта за студенти – 27.00 Евро;

Двудневна карта за младежи – 19.50 Евро;

Тридневна карта за възрастни – 37.90 Евро;

Тридневна карта за възрастни /с летищен трансфер/ – 57.00 Евро;

Тридневна карта за студенти – 34.00 Евро;

Тридневна карта за младежи – 23.50 Евро;

От къде може да се закупи туристическа карта на Лион:

Картата може да се закупи от туристическия офис на града, разположен на площад Белекур, на терминалите на местното летище, както и на билетните каси на голяма част от обектите, които може да се посетят безплатно чрез тази карта. Повече информация за всички точки, където се продава картата може да намерите на www.lyoncitycard.com, където може да си закупите картата и онлайн.

Какви отстъпки може да получите, закупувайки туристическа карта на Лион:

I/ Атракции с безплатен вход при използване на картата:

Musee des Confluences;

Круиз с лодка;

Музей на изящното изкуство;

Музеите Гадан;

Център за съвременно изкуство „La Sucriere”;

Печатарски музей на Лион;

Музей на текстила и музей на декоративните изкуства;

Музей на киното;

Музей на свещеното изкуство Фурвие;

Гало-романски музей Фурвие;

Музей на модерното изкуство;

Исторически център на съпротивата и депортацията;

Африкански музей на Лион;

Музей на киното „Люмиер“;

Градски музей „Тони Гарние“;

Институт за съвременно изкуство;

Музей на електричеството „Ампер“;

Музей на биологическите науки;

Музей „Анри Малартре“;

Музей на автоматиката;

Гало-романски музей „Сен Роман Ен Гал Виене“;

Планетариум;

Културен християнски център „L’Antiquaille”;

Парк „Мини Уърлд Лион“;

Турове из града с екскурзовод;

Музей „Жан Кути“;

Безплатен градски транспорт;

II/ Атракции с намалена входна такса при използването на туристическата карта на Лион:

Аквариумът на Лион;

Орнитоложки парк;

Националната опера в Лион;

Театър „Celestins”;

Театър „Ново поколение“;

Колела под наем „Cyclotours”;

Обиколка на Лион с туристически автобус;

Оценка за Lyon City Card: 4 звезди;

Обосновка за оценката: Ако планирате да останете в Лион за един ден, бихме ви посъветвали да не се насочвате към покупка на картата. Туристическата карта на Лион е по-удачен вариант за хора, които планират да останат тук за 3 дни, защото обхваща обекти, които не са от най-популярните атракции на града. Ако планирате да останете един ден, по всяка вероятност ще се насочите към разглеждате на центъра на града около площад Белекур, както и към катедралата на хълма Фурвие с околните атракции – едва ли ще ви остане време да разгледате музеите, включени в картата. Ако обаче останете повече време, може да го използвате за посещение на тези по-малко известни атракции на града – тогава би било оправдано да си закупите тази карта, защото бихте спестили пари.
Важно: Статията предоставя информация за туристическа карта Lyon City Card, благодарение на които може да посещавате различни обекти в града с отстъпка. Тук ще намерите полезна информация за отделните видове карти, предлагани за град Лион, Франция. Статията е последно обновявана от нашия екип на 1 Септември 2017г.

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно Lyon City Card, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Туристическа карта Lyon City Card