Училище по изкуствата – град Глазгоу, Шотландия

Широко считано за най-голямото архитектурно постижение в знаменита кариера на Чарлз Рени Макинтош, художествената школа на Глазгоу, известна още като училище по изкуствата, е била построена между 1897г. и 1909г. на базата на проект, който самият той подава в конкурс. Поради финансови ограничения, проектът е построен на два етапа. Източната част, изградена първоначално, се слави със своята сериозност и много често бива оприличавана от критиците на затвор. По-късната западна половина се характеризира с по-мек архитектурен стил. Студент по изкуство ще ви разведе през сградата до Галерията за мебели, заседателната зала и библиотеката, като последната е шедьовър на пространствената композиция.

Училище по изкуствата

На снимката: Сградата на училището по изкуства в Глазгоу;

Всяка стая е упражнение по контрасти между височина, светлина и сянка, с новаторски детайли отекващи в архитектурните теми на структурата. Каква част от училището може да бъде разгледана зависи от учебните изисквания по време на вашето посещение, тъй като тук все още функционира много уважаван колеж по изкуствата.

Училище по изкуствата

На снимката: Библиотеката в училището по изкуства;

Полезна информация тази забележителност:

Адрес: 164 Ренфрю Street, G3 6RF Глазгоу, Шотландия;

Телефон: +44 141 353 4500;

Как да стигнете до Училище по изкуства на Глазгоу:

-Пеша /то се намира в центъра на града/;

-Чрез автобус /автобусни линии 16, 18, 44, 44а и 57/;

-Чрез метро /най-близката станция на метрото е Cowcaddens/;

-Чрез автомобил /спре на паркинга на ул. Кембридж/

Работно време:

От понеделник до неделя, от 9.00 часа до 17.00 часа;
Училище по изкуствата

Важно: Статията предоставя информация за училище по изкуствата в град Глазгоу. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до училището, информация за работно време за посещения и цена на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 07 Август 2018г.

В случай че търсите хотел в Глазгоу, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно училище по изкуствата в град Глазгоу, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около училището, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до училище по изкуствата Глазгоу: