Укрепленията на Вавел – град Краков, Полша

Хълмът Вавел в Краков се е славел с крепостни укрепления още от най-ранни времена. Крепостните укрепления на Вавел са били изградени в готически стил, но от тях са останали само отделни фрагменти. От оцелелите част от укрепленията са останали и три от кулите, които били изградени в края на 15-ти век. Кулите са известни като: Сенаторската кула, кулата Сандомиерц и кулата на крадците.

Укрепленията на Вавел

На снимката: Част от останалите защитни съоръжения на хълма Вавел;

Укрепленията на Вавел били разширени през 16-ти и 17-ти век, като от оцелелите части на тези разширения най-впечатляваща е Портата Васа. От 1921г. тази порта е била „коронована“ със статуя на полския национален герой от 18-ти век Тадеуш Костюшко. Крепостта Вавел продължила да играе важна роля по защитата на града и през 18-ти и 19-ти век, като важни части от укрепленията от този период също може да бъдат видени и днес.

Укрепленията на ВавелНа снимката: Укрепленията на Вавел;

 

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Хълм Вавел, Краков, Варшава;

Как да стигнете до забележителността:

-Чрез трамвай /използвайте линии 3, 6, 8, 10, 18, 40/;Важно: Статията предоставя информация за укрепленията на Вавел в полския град Краков. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до укрепленията. Статията е последно обновявана от нашия екип на 17 Март 2017г.

Търсите хотел в Краков?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Укрепленията на Вавел

По-долу може да видите интерактивна карта относно укрепленията на Вавел – Краков, Полша, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на града, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: