Улица Арбат и районът на Арбат – град Москва, Русия

Улица Арбат е една от главните пешеходни улици в Москва. Улицата датира от 15-ти век, което я превръща в една от най-старите улици в Москва. Улицата е сърцето не само на Москва, но също така и на квартала със същото име. През 17-ти и 18-ти век улица Арбат е известна като мястото, където най-богатите хора на Москва са живеели. След нашествието на Наполеон, когато част от Москва е запалена от френските войски, улицата и сградите около нея е трябвало да бъдат строени наново.

Улица Арбат

На снимката: Известната улица Арбат;

Улица Арбат е с дължина около 1000 метра. Улицата започва от площад Арбат, който се намира в близост до Кремъл. Улицата се разпростира в югозападна посока от Кремъл и завършва на площад Смоленска.

По протежение на улица Арбат ще можете да видите множество исторически сгради, както и редица паметници. Един от най-интересните паметници е този на принцеса Турандот. Можете също да видите и статуята на известния руски поет Булат Окуджава, който е написал дори някои стихове, посветени на тази част на Москва. Има множество кафенета, ресторанти и магазини по протежение на улицата, така че лесно можете да загубите половин или цял ден тук.

Улица Арбат

На снимката: Паметникът на Турандот на ул. Арбат;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: улица Арбат, Москва, Русия;

Телефон: Не е в наличност;

Как да стигнете до улицата Арбат и едноименния район:

-Чрез метро /близките метростанции са: станция „Arbatskaya” и станция „Smolenskaya”/;

Важно: Статията предоставя информация за улица Арбат и районът на Арбат в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на района и улицата, как да стигнете до улицата и какво може да видите по протежение на улицата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

улица Арбат

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно улица Арбат и районът на Арбат в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около улицата и района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около улица Арбат, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до  улица Арбат и районът на Арбат, Москва: