Улица Лаврушински и фонтаните в канала – град Москва, Русия

„Lavrushinsky Lane” е прекрасен булевард в Москва, който започва в близост до галерията Третяков и води към Водоотводния канал и моста Лужков. Тази пешеходна улица се насочва в северна посока от Третяковската галерия и стига до пешеходния мост над Водоотводния канал. Улицата е заобиколена от архитектурно хармонични нискоетажни сгради. В тази част на Москва има и множество посолства.

улица Лаврушински

На снимката: „Любовните дървета“ на моста Лужков;

След като стигнете до Водоотводния канал, пресечете моста Лужков и ще достигнете насипа Балотната. Мостът „Лужков” се води кръстен на бившия кмет на Москва Юрий Лужков, или поне някои хора твърдят това, докато други посочват, че името на моста всъщност е свързано с името на самия квартал. Мостът „Лужков” е само пешеходен, което е страхотно, защото така ще избягате от автомобилния трафик и шума наоколо.

улица Лаврушински

На снимката: Фонтаните във водоотводния канал;

Една от основните атракции на моста „Лужков” са така наречените „Любовни дървета“. Всъщност има цяла гора от тези дървета, а в началото дървото е било само едно. Много

Младоженци отиват на моста, за да се снимат до тези дървета и да поставят катинар на някое от тях.  Идеята е, че двойките засвидетелстват любовта си, като свързват с катинарче имената си на някое от железните дървета. Ключалките изразяват силата на връзката им.

Освен на моста и „любовните дървета”, може да насочите вашето внимание и върху самия водоотводен канал, който се води обходен на река Москва. В средата на канала ще видите няколко фонтана- друга местна атракция, която привлича туристите.

 Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Lavrushinsky pereulok and Luzhkov Bridge, Москва, Русия;

Телефон: Не е в наличност;

Важно: Статията предоставя информация за улица Лаврушински и фонтантите в канала в град Москва. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението на улицата и фонтаните, как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 31 Юли 2018г.

Улица Лаврушински

В случай че търсите хотел в Москва, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно улица Лаврушински и фонтантите в канала в град Москва, която ви позволява да се ориентирате не само относно разположението на тази забележителност, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика в града около улица Лаврушински в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около площада, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути до улица Лаврушински и фонтантите в канала, гр. Москва: