Улица Целетна – град Прага, Чехия

Улица Целетна в Прага е една от най-старите градски улици, като тя следва стар търговски път от Източна Бохемия. Името й идва от сплетените хлебчета, които за първи път са изпечени тук през Средновековието. Улицата придобила престиж през 14-ти век, когато става част от Кралския път.

Улица Целетна

На снимката: Улица Целетна, Прага;

Улица Целетна

На снимката: Улица Целетна;
Основи на романски и готически сгради могат да се видят в някои от избите на разположените тук сгради, но повечето от къщите с техните живописни украси са чудесни барокови примери. На номер 34 на улица Целетна може да се види къщата на Черната Мадона, която е дом на една малка колекция на чешки кубизъм, включително картини, скулптури, мебели, архитектурни планове и приложни изкуства.

Улица Целетна

На снимката: Къщата на Черната Мадона- музей на чешкия кубизъм;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Celetna Street, Прага 1, Чехия;

Телефон за къщата на Черната Мадона: +420 2243 01003;

Как да стигнете до къщата:

-Чрез метро /станции Republiky namesti или Mustek/;

Работно време:

Вторник- петък, от 10.00 часа до 18.00 часа;

Улица Целетна

Важно: Статията предоставя информация относно улица Целетна – град Прага, Чехия. Тук ще намерите полезна информация за улицата, нейното разположение, както и какво може да видите на тази пражка улица, както и полезна информация за къщата на Черната Мадона-музей на чешкия кубизъм. Статията е последно обновявана от нашия екип на 01 Юли 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно улица Целетна – град Прага, Чехия,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около улицата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: