Вестеркерк – град Амстердам, Холандия

Построена като част от развитието на пръстена от канали, Вестеркерк е църквата в Амстердам с най-високата кула в града- цели 85 метра. Отделно от това тя се слави и като сградата с най-голям неф от всички холандски протестантски храмове. Църквата е проектирана от Хендрик де Кайзер, който умира през 1621г.- една година след като е започнала работата по строежа й.

Вестеркерк

На снимката: Вестеркерк, Амстердам;

Интересен факт, свързан с Вестеркерк, е че Рембранд е погребан тук, макар че гробът му никога не е намерен. Капаците на големия орган са боядисани от Гирард де Лайрис, като са представен сцени с цар Давид, Савската царица и евангелистите.

Вестеркерк

На снимката: Интериорът на църквата;

Кулата на църквата, която е изградена от секции в заострена форма, завършва отгоре с императорската корона на Максимилиан. Панорамните гледки към Амстердам от върха на кулата оправдават много изтощителното изкачване.

 Вестеркерк

На снимката: Органът на църквата;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Prisengracht 281, Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 (0) 20 624 77 66;

Как да стигнете до Вестеркерк:

-Чрез трамвай /използвайте линии 13, 14 и 17/;

 Работно време:

Вестеркерк е отворена от понеделник до петък, от 10.00 часа до 15:00 часа. От 1-ви април до 1-ви ноември, Вестеркерк е отворена и в събота, от 11.00 часа до 15:00 часа.В неделя и на Коледа, църковни услуги има само от 10.30 часа до обяд;

Вестеркерк е затворена на случай на официални служби или събития на трети лица.

Вестеркерк

Важно: Статията предоставя информация за Вестеркерк, град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до църквата, както и повече информация за работното време за посещения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 10 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Вестеркерк- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около църквата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: