Виа Капелини – град Портовенере, Италия

Главната улица на Портовенере, Виа Капелини, преминава успоредно на бреговата линия, като приключва в открито пространство пред църквата „Свети Петър” /Chiesa di San Pietro/. Това пространство преди време е бил център на стария град, а днес нови името на живелия през 18-ти век биолог и естествени Спалацани. В долната част на Виа Капелини, на малък площад до пристанището, може да видите средновековната вратата на селцето, където все още се вижда надписа „Colonia Januensis 1113”, както и три съда от мрамор за измерване на зърно, които датират от 1606г.

Виа Капелини

На снимката: Виа Капелини- основната търговска улица на Портовенере. Улицата напълно отговаря на облика на града и тукашните тесни улички, наречени „капитоли“;

През 1896 г., в ниша над вътрешността на вратата, е открита фреска на Мадона Бианка, за която се счита, че датира от 1494г.

Виа Капелини

На снимката: Старата градска порта, от която започва Виа Капелини;
Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Cappellini, Портовенере, Италия;

Виа Капелини

Важно: Статията предоставя информация за Виа Капелини- основната търговска улица на Портовенере, Италия. Тук ще намерите исторически данни за забележителността, информация за местоположението й, как да стигнете до улицата. Статията е последно обновявана от нашия екип на 12 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Виа Капелини- основната търговска улица на Портовенере, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на тази улица, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около улицата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около града, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: