Вико Моркоте, езерото Лугано

Почти на около 2 километра по-нагоре по хълма от Моркоте се намира Вико Моркоте. Селцето има цялото очарование на Моркоте, но тук няма да срещнете големите тълпи от туристи. Населението е едва околко 300 души, което гарантира спокойствие.

Вико Мoркоте

На снимката: Вико Моркоте;

Вико Моркоте не се слави с някакви забележителности, но е чудесно място за разходка. Отделно от това тук има няколко чудесни места, където може да хапнете традиционни местни специалитети. „Остерия Ал Бок” предлага ястия от Тичино и Ломбардия, а заведението „Белависта” има репутация на чудесно място не само заради многообразието от предлагани ястия, но и заради красивите гледки и разумните цени /по швейцарски стандарти, разбира се/. Помислете да нощувате тук именно заради спокойствието и красивите гледки.

Вико Моркоте

На снимката: „Остерия ал Бок“ във Вико Моркоте;

За да стигнете до Вико Моркоте, може да тръгнете пеша от Моркоте. Ако обаче не ви се ходи по хълма нагоре, то може да се възползвате от редките автобуси, тръгващи от Моркоте /Пиаца Гранде/, или пък може да достигнете с личен автомобил. Автобусната линия, свързваща Моркоте и Вико Моркоте, е номер 40.
Полезна информация за посещение на Вико Моркоте:

Адрес: 6921 Вико Morcote, Ticino, Швейцария;

Официален сайт: www.vicomorcote.ch;

Вико Моркоте

Важно: Статията предоставя информация за Вико Моркоте, езерото Лугано, Швейцария/Италия. Тук ще намерите исторически данни за градчето, информация за неговото местоположение, информация за интересни места в градчето. Статията е последно обновявана от нашия екип на 26 Април 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Вико Моркоте, езерото Лугано, намиращо се в Швейцария и Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около градчето, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: