Вила "Ефруси де Ротшилд", Кап Фера

Построена върху най-тясната част на нос Saint-Jean-Cap-Ferrat, Вила „Ефруси де Ротшилд“ е една от най-добрите подобни сгради на Френската Ривиера, като предлага красиви гледки към залива Вилефранш, от една страна, и залива Боле, от друга страна. Вилата е заобиколена от девет великолепни градини, които предлагат вътрешни дворове, водопади, езера, тревисти граници, сенчести пътеки и редки дървета. Това са градини в флорентински, испански, френски стил, екзотични и японски градини, каменни и провансалски градини.

Вила "Ефруси де Ротшилд"

На снимката: Вила „Ефруси де Ротшилд“;

Вила "Ефруси де Ротшилд"

На снимката: Част от градината пред вила „Ефруси де Ротшилд“

Официалната Френска градина

Перфектната симетрия на официалната френска градина, с изглед към всички останали градини, е структурирана около голямо декоративно езерце, в рязък контраст с нейните екзотични палми и редицата от вековни дървета.

Розовата градина

Розовата градина заобикаля изискан шестоъгълен храм. Беатрис Ефруси засадила тук над 100 вида рози, като един от тях е кръстен на нея.

Вила "Ефруси де Ротшилд"

На снимката: Розовата градина;

Испанската градина

Испанската градина, със своята пещера, поддържана от розови мраморни колони, нейното езерце, фонтанът с делфина и перголата, напомнят за световно известните градини в Aranjuez, близо до Мадрид.

Флорентинската градина

Флорентинската градина предлага красив изглед към залива Вилефранш. В центъра на градината се намира оформено като подкова стълбище, което рамкира чудна пещера, където са засадени Филодендрони, водни зюмбюли и гигантски папирус.
Каменната градина

Каменната градина е известна с това, че сред множеството дървета може да видите богатство от арки, фонтани, изваяни капители, гаргойли и други гротескни фигури, датиращи от Средновековието и Ренесанса.

Вила "Ефруси де Ротшилд"

На снимката: Част от каменната градина;

Японската градина

Японската градина предлага смес от чудни керамични храмове и пагоди, бамбукови гъсталаци и декоративни езера, заобиколени от гигантски акантови растения.

Екзотичната градина

Екзотичната градина ще ви удиви с изключителното разнообразие от кактуси и столетници.

Музикалните Фонтани

Музикалните фонтани са представени в градини на вила Ефруси де Ротшилд. Струите на фонтаните са съобразени с изпълняваната музика. Струите в централното езерце и четирите странични басейна „танцуват” в такт с музиката, създавайки истински воден балет. Пускат се величествени творби на Моцарт, Вивалди, Чайковски, Верди, Вагнер и Бах. Отделно от това има и светлинни ефекти, които още повече засилват магията на фонтаните.

Вила "Ефруси де Ротшилд" Вила "Ефруси де Ротшилд"

На снимките: Красивият интериор на вилата;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat;

Телефон: 04 93 01 33 09;

Работно време:

Вилата е отворена 365 дни в годината от 10.00 часа до 18.00 часа, с изключение на:

-през месеците юли и август, вилата работи до 19.00 часа;

-през месеците от ноември до януари, вилата работи през делнични дни от 14.00 часа до 18.00 часа, а през уикендите от 10.00 часа до 18.00 часа;

Последен вход се допуска до 30 минути преди затваряне;

Стаята за чай е отворена:

От март до септември- при работното време на вилата

От ноември до февруари: само през почивните дни, празници и официални празници;

Цените на входните билети:

Пълен билет: 13.50 Евро;

Намален билет: 10,50 Евро;

Оферти за семейства: безплатен вход за второто дете на възраст от 7-17 години, когато са закупени билети за двама възрастни и едно дете;

Намален билет се издава за деца на възраст от 7-17, студенти, безработни и ученици  (при представяне на писмено доказателство).

Безплатен вход за деца под 7 години;

Как да стигнете до вилата:

-С кола /следвайте път RD6098, като може да паркирате до вилата на паркинг;  GPS координати: 43 ° 6945937 – дължина 7 ° 3292327 „/;

-С автобус /линия 81, спирка „Plage de Passable”/;

-С влак /станция Боле сюр Мер. За повече информация погледнете на www.ter-sncf.com/paca/;

-Със самолет /най-близкото летище е това в Ница/;

вила „Ефруси де Ротшилд“

Важно: Статията предоставя информация за вила „Ефруси де Ротшилд“, Кап Фера. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, какво може да видите във вилата и нейните градини, както и полезна информация за цени на входни билети и работно време. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно вила „Ефруси де Ротшилд“, Кап Фера,  която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението й, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около вилата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: