Вила Манси – близо до град Лука, Италия

Може би най-малко интересната от четирите вили, които си заслужава да се видят около Лука, е вила Манси. Последната се намира в Сегроминьо, на 5 км. източно от Марлия. Вилата датира от 16-ти век, като първоначално е била най-обикновена къща, но през 1635г. е разширена от Муцио Оди. През следващите векове вилата е разширявана още няколко пъти. Хармоничната късно ренесансова фасада на вилата е украсена с фигури и оградена от два павилиона, които се „присъединяват“ към портика с неговите три свода.

Вила Манси

На снимката: Вила Манси;

Градината е претърпяла далеч по-съществени промени през годините. Именно малкото останали първоначални секции от градината обаче са най-красивите. Източната част на градината е вдъхновена от френската градинна архитектура и се отличава с чудесни алеи и неправилно подредени фонтани и басейни, докато западната част е изградена между 1725г. и 1732г. от сицилиански архитект Филипо Ювара – човекът, който изиграва голяма роля при възстановяването на Торино. В началото на деветнадесети век голяма част от работата на Ювара и геометричните фигури и разпределение е заменена от случайни елементи от английския градинен дизайн. Дори и сегашните собственици на вилата продължават с редица промени, като не всички от тях може да се определят като успешни.

Вила Манси

 

Вила Манси

Вила Манси

Полезна информация за Вила Манси:

Адрес: via delle Selvette 259, Сегроминьо ин Монте /Капанори/, Италия;

Телефон: +39 0583 920 234;

Работно време за посещение:
– От понеделник до петък: от 9:00 часа до 16:30 часа
– Събота и неделя: затворено;

Цени на входните билети:
Билет за възрастни – 5.00 Евро;
Билет за групи /поне 7 души/ – 4.00 Евро;
Безплатен вход за лица под 12 години, студенти, пенсионери над 65 години;




Важно: Статията предоставя информация за Вила Манси, разположена в близост до италианското градче Лука. Тук ще намерите полезна информация за забележителността – история, разположение, как да стигнете до вилата, цени на входни билети и работно време за посещение. Статията е последно обновявана от нашия екип на 29 Март 2017г.

 

Търсите хотел в Лука?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел в Лука?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Вила Манси

По-долу може да видите интерактивна карта относно Вила Манси – близо до Лука, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на площада, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: