Вила Медичи Ла Петрая – град Флоренция, Италия

Вила Медичи ла Петрая /Vila Midici La Petraia/ e била адаптираната от средновековен замък в края на 16-ти век /по-точно през 70-те години на 16-ти век/. Работата, свързана с промените по замъка и превръщането му във вила, била възложена от бъдещия велик херцог Фердинандо I. От средновековния замък е запазена само наблюдателната кула, която според плановете трябвало да служи като вид висока беседка над двуетажната вила.

Вила Медичи Ла Петрая

На снимката: Вилата с градините, погледната от високо;

Вила Медичи Ла Петрая

На снимката: Вила Медичи Ла Петрая;

Интериорът на вилата бил променен в последствие от Виторио Емануеле II, който остъклил вътрешния двор на вилата, за да го превърне в бална зала. Стените на вилата са покрити с красив цикъл от фрески, датиращи от 17-ти век, и посветени на Медичите и рицарите на Свети Стефан – псевдо-рицарски орден,  основан от Козимо I, за да отърве тосканския бряг от пирати.

На снимката: Остъкленият вътрешен двор;

Стилът на Савойската династия се чувства осезаемо в апартаментите на вилата, макар и в част от стаите това да се компенсира от наличието на красиви картини и гоблени от 16-ти век. Вилата се отличава и с изложената тук статуя на Венева, дело на Джамболоня, която е изложена на закрито, след като се е намирала до фонтан на горната тераса на градината.

Вила Медичи Ла Петрая

На снимката: Стая във вилата;

Градината на вила Медичи ла Петрая се отличава с геометричния ред на изложените тук елемен ти. Самата градина едва ли ще ви вземе дъха, както биха могли да направят градини на известни европейски замъци и дворци, но паркът зад вилата в източна посока е известен особено много заради своите древни кипариси.

Вила Медичи Ла Петрая

На снимката: Параклисът;

Полезна информация за посещение на Вила Медичи Ла Петрая:

Адрес: Via della Petraia 40, 50141 Флоренция, Италия;

Телефон: +39 055452691;

Работно време за посещение:

Януари, Февруари, Ноември и Декември, от 8.15 часа до 16.30 часа;

Март, от 8.15 часа до 17.30 часа;

Април, Май, Септември, Октомври, от 8.15 часа до 18.30 часа;

Юни, Юли и Август, от 8.15 часа до 19.30 часа;

Вилата е затворена в първия и третия понеделник на всеки месец, за Коледа и Нова година;

Цени на входните билети:

Безплатен вход;

Вилата може да се посети отвътре само с екскурзовод, като посещенията започват в 8.30 часа и се осъществяват на всеки час;

Как да стигнете до вила Медичи ла Петрая:

-Чрез автобус на ATAF /използвайте линии 2 и 28 до спирка „Sestese 03”/;
Важно: Статията предоставя информация за Вила Медичи Ла Петрая край Флоренция – история, разположени, как да стигнете до вилата, работно време за посещения, цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 24 Март 2017г.

Търсите хотел във Флоренция?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

 

Търсите хотел във Флоренция?Резервирайте в Agoda.com чрез този бутон и вземете до 12% от стойността на резервацията си обратно

 

Вила Медичи Ла Петрая

По-долу може да видите интерактивна карта относно вила Медичи Ла Петрая – Флоренция, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на вилата, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: