Вила Олмо – град Комо, Италия

Вила Олмо е една от най-красивите вили на езерото Комо, която освен всичкото разполага и с чудесен парк, отворен за посещение от страна на туристи. Вилата е построена по заръка на Иноченцо Оделскалчи /роднина на папа Инокентий XI/ и проектирана от известния архитект от Тичино Симоне Кантони през 1797г. Интересно е да се отбележи, че вилата носи името на древен вид бряст, който вече не съществува. Вила Олмо е чудесно място за пикник на обяд, а гледката не е за изпускане.

Вила Олмо

На снимката: Вила Олмо;

Първоначалната по-малка постройка на вилата била увеличена и разширена от последващите й собственици, като в резултат на строителните дейности се получила по-голяма вила с прекрасно антре, бална зала, параклис, италиански градини, английски парк и театър от 19-ти век с капацитет от 90 души. Интериорът е богато изрисуван и декориран.

Вила Олмо

На снимката: Крайбрежната алея около вилата е чудесно място за разходка;

Днес вила Олмо е собственост на градския съвет на Комо, като се използва за провеждане на конференции и изложби. Вилата е също и дом на център за научни изследвания „Алесандро Волта”, който е  домакин на много международни събития. Подобно на много от вилите по брега на езерото, Олмо е посещавана от множество видни гости, като за своите около 200 години история тук са идвали личности като Наполеон и Гарибалди.
Когато вилата е била собственост на семейство Раймонди, Джузепе Гарибалди, чест гост тук, е имал любовна афера с Джорджина Раймонди. Прибързаният брак между двамата бил последван от още по-бърз развод.

Вила Олмо

На снимката: Днес вилата се използва като изложбен център;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Via Cantoni 1, 22100 Como, Italy;

Телефон: +39 370 1306160;

Работно време:

От 18-ти юли до 30-ти август:

Понеделник, сряда и петък, от 15:00 часа до 20.00 часа;

Четвъртък, от 15:00 часа до 23.00 часа;

Събота и неделя, от 10.00 часа до 22.00 часа;

Затворена в понеделник;

Цени на входни билети:

Билет за възрастни- 10.00 Евро;

Билет за деца /6-18 години/, както и билет за пенсионери- 8.00 Евро;

Семейни билети /2-ма възрастни и деца 6-18 години/ – 25.00 Евро;

Билети за училищна група /между 15 и 25 души/ – 5.00 Евро на човек;

Деца под 6 години- безплатен достъп;

Важно:

Можете да получите аудио пътеводител за 5.00 Евро или да се възползвате от посещение с екскурзовод във вилата. Цената на тази опция е 100.00 Евро плюс цената на билета.

Вила Олмо

Важно: Статията предоставя информация за вила Олмо в град Комо, Италия. Тук ще намерите исторически данни за известната вила, полезна информация за работно време и цени на входни билети, както и указания как да стигнете до забележителността. Статията е последно обновявана от нашия екип на 11 Май 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно вила Олмо в град Комо, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около вилата в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около нея, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: