Вила Руфоло – град Равело, Италия

На площада, на който се издига катедралата на Равело, се издига и кулата на величествената вила Руфоло. Оригиналната сграда датира от 13 век. Тогава тя е била собственост на фамилията Руфоло, откъдето идва и името й.

Вила Руфоло

На снимката: Вила Руфоло не изглежда впечатляваща като сграда;

Атмосферата на това място е силно повлияна от дългогодишното арабско присъствие тук. Основната сграда се състои от сводест параклис и примена, която се разделена от масивни колони. Тя е на три нива. От лявата и страна се издига наблюдателната кула, достигаща височина 30 метра. Още по-вляво е мавърският параклис, истинско архитектурно бижу, ограден с аркада от заострени арки. Истинската магия на вилата завладява посетители й в мига, в който те излязат на известната и терасата, надвесила се над залива. На нея ежегодно се провежда музикалният фестивал на Равело.

6a00e55005a3688833017744c6a93a970d

На снимката: изглед към крайбрежието на Амалфи;

През 1880г. вилата е посетена от немския композитор Рихард Вагнер. Той бил толкова впечатлен от красотата на градината, че по-късно написал следното:” Вълшебната градина на Клингсор беше открита”.

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Пиаца Дуомо, Равело, Италия;

Телефон: +39 089 857621;

Работно време: Всеки ден от 9.00 часа до 21.00 часа;

Работно време на Кулата-музей: Всеки ден от 11.00 часа до 16.00 часа;

Цена на входния билет: 7.00 Евро;

Предлагат се намалени билети от 5.00 Евро за лица над 65 години и под 12 години,;

Важно: Всеки ден от 16.30 часа до 18.00 часа във вилата се провеждат организирани турове с екскурзовод. Задължителна е резервация предварително чрез следната форма за резервации;Важно: Страницата предоставя полезна информация за Вила Руфоло, една от най-големите забележителности на италианския град Равело -историческа справка, разположение на забележителността, работно време за посещение на Вила Руфоло, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 11 Юли 2018г.

Вила Руфоло

В случай че търсите хотел в Равело, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно вила Руфоло – Равело, Италия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: