Вааг /Waag/ – град Амстердам, Холандия

Съставена от няколко кули, Вааг /Waag/ е най-старата оцеляла градска врата в Амстердам. Построена през 1488г., Вааг е била наричана в миналото с името „Св. Антониеспоорт”- име, което често може да се срещне и днес. Сградата се е използва за публични екзекуции, а така също тук са отвеждани затворниците, където изчаквали в малка стаичка своята съдба. През 1617г. сградата е станала място за претегляне (waaggebouw). Селяните идвали тук със своята продукция, която била претегляна и те заплащали данъци.

Вааг

На снимката: Вааг, Амстердам;

Различните градски гилдии в един момент биват настанени в горните стаи на всяка една от кулите. От 1619г. Гилдията на хирурзите имали зала тук, както и център по анатомия. Именно тази гилдия добавя централната осмоъгълна кула през 1691г.

Вааг

На снимката: Забележителността е красиво осветена вечер;
След като сградата спира да осъществява функция по измерване на продукция в началото на 19-ти век, Вааг служи като пожарна и като седалище на два градски музея. Днес тук е разположен кафе-ресторант In de Waag.

Вааг

На снимката: Понастоящем кафе-ресторант се е настанило във Вааг;

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Nieuwmarkt 4, 1012 CR Амстердам, Холандия;

Телефон: +31 20 4227772;

Официален уебсайт на ресторант „In de Waag“: www.indewaag.nl.;

Вааг

Важно: Статията предоставя информация за Вааг /Waag/- град Амстердам, Холандия. Тук ще намерите полезна информация за забележителността, нейното разположение, как да стигнете до Вааг, както и повече информация за разположения тук ресторант. Статията е последно обновявана от нашия екип на 09 Юни 2016г.

По-долу може да видите интерактивна карта относно Вааг /Waag/- град Амстердам, Холандия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението му, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика около забележителността в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване около забележителността, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: