Забележителности в южната част на остров Тенерифе

Южната част на остров Тенерифе изглежда доста „постна“ откъм интересни за посещение градове и до известна степен това наистина е така. Основното населено място в тази част на острова носи името Гранадила де Абона. Много малко може да чуете или прочетете за града, тъй като голяма част от туристите, посещаващи Тенерифе, просто не спират тук, макар че тези, насочили се към планината Тейде от южната страна, преминават именно пред Гранадила.

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

На снимката: Гранадила де Абона;

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

На снимката: Църквата в Гранадила де Абона;

Подобно и на околните населени места, това селище е построено от вулканичен камък, а стените на къщите му се характеризират с белите си стени. Основната забележителности на Гранадила де Абона е неговата църква – Иглесиа де Сан Антонио де Падуа. Всеки юни местните жители украсяват улиците около църквата с цветни гоблени, отбелязвайки празника на светеца – Фиеста де Сан Антонио. Това е и едно от малкото интересни събития в това иначе спокойно място.

Плажове в южната част на остров Тенерифе:

Най-популярната плажна зона на целия остров се намира в югозападната част на острова, където са изградени множество плажове и безкрайни курортни комплекси и съответната инфраструктура за настаняване на стотиците хиляди туристи, които идват тук всяка година. В тези района няма да усетите местния чар и култура, а ще попаднете на улици, препълнени с дискотеки и клубове, ресторанти и плажове, препълнени от хора.

Плая де лас Америкас е централната точка на оживения морски туризъм в Тенерифе. Непосредствено на юг от тук пък се намира курортната зона Лос Кристианос /Los Christianos/, чийто плаж обхваща брега на спокоен залив. В допълнение трябва да се отбележи и Плая дел Медано, намиращ се малко на изток – тук също има доста хотели, ресторанти и кръчми, като мястото привлича по-младите хора.

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

На снимката: Плая де лас Америкас;

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

На снимката: Лос Кристианос;

Ако тръгнете на север от Плая де лас Америкас, ще видите как тълпите по плажовете значително намаляват. Популярна атракция по този път е Дяволското ждрело /Barranco del Infierno/ – тук може да се насладите на естествените тераси с водопад. Мястото се намира близо до селцето Адехе, като пешеходна пътека от това село преминава през ждрелото, за да се стигне до водопада.

Ако продължите още на север, ще излезете до курорта Лос Гигантес /Los Gigantes/. Както може да се досетите и от самото име, тук говорим за нещо наистина впечатляващо – курортът се издига при стръмни скали, които падат цели 600 метра надолу, за да стигнат до океана и намиращите се там плажове от вулканичен пясък.

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

На снимката: Плая де Лос Гигантес;
Важно: Статията предоставя информация за градовете и плажовете в южната част на остров Тенерифе, Испания.  Тук ще намерите полезна информация за тази част на острова – информация за Гранадила де Абона, информация за плажове в южната част на острова, както и съвети за добри местни заведения. Статията е последно обновявана от нашия екип на 17 Декември 2017г.

Хареса ли ви съдържанието на статията? Ако имате някакви забележки, препоръки или просто се нуждаете от допълнителен съвет относно посещението и разглеждането на града и района, не се колебайте да се свържете с нас на info@cities-of-europe.com! 

Търсите хотел на остров Тенерифе?Резервирайте в Booking.com чрез този бутон и вземете до 10% от стойността на резервацията си обратно

Забележителности в южната част на остров Тенерифе

По-долу може да видите интерактивна карта относно остров Тенерифе, Испания, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на острова, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване по острова, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района на остров Тенерифе: