Замъкът Алказар – град Сеговия, Испания

Замъкът Алказар в Сеговия представлява каменна крепост, издигаща се на скалист масив над мястото, където се вливат реките Ересма и Кламорес. Алказар е един то най-отличителните крепостни дворци в Испания поради специфичната си форма, наподобяваща нос на кораб. Първият документ, в който се споменава за Алказар, датира от 12 век, малко след като Алфонсо Шести отвоюва града. В него се говорело за крепостта на хълма над река Ересма. Малко по-късно, в писмо от 1155г., вече се споменавало името „Алказар”. Най-вероятно обаче крепостта е била там още в миналото, по време на римското присъствие по тези земи, тъй като при разкопки били открити гранитни камъни, подобни на тези, от които е изграден акведукта. През Средновековието Алказар е една от любимите резиденции на владетелите от Кралство Кастилия и важна точка за защитата на кралството. Именно през този период замъкът бива разширен чрез построяването на нови сгради. Главната крепост с дузина полукръгли кабини за пазачите, издигаща се до входа на Алказар до изкуствен мост, била построена последна. След сватбата си с Анна Австрийска крал Фелипе Втори реновирал Алказар. По негово нареждане били добавени островърхите кули, за да заприличат те на тези, които бил видял във Фландрия, Белгия.

Замъкът Алказар

На снимката: Замъкът Алказар в Сеговия;
След като кралският двор бил преместен в Мадрид, дворецът служил като затвор в продължение на два века, докато през 1762г. крал Карлос Трети го превърнал в Кралско Артилерийско училище. Тази функция той изпълнявал почти век, когато дворецът сериозно пострадал в резултат на пожар. През следващите години структурата постепенно била възстановена в оригиналния си вид. През 1896г. крал Алфонсо Тринадесети възложил Алказар на военното министерство, което го превърнало във военна академия.

Замъкът Алказар

На снимката: От замъка може да бъде видяна цяла Сеговия;

Полезна информация за забележителността: 

Адрес: Plaza de la Reina Victoria Eugenia, 40003 Сеговия, Испания;

Работно време:

Април – Октомври (лято) 10.00 – 20.00
Ноември– Март (зима) 10.00 – 18.00
Последен вход се допуска до 30 минути преди затваряне;

Цени на билетите:

Редовен билет 8.00 евро
Билет с намаление 3.50 евро /за студенти, безработни, пенсионери, деца под 16 години/
Кулата на Хуан Втори 2.50 евро

Важно: Страницата разглежда подробно замъка Алказар в Сеговия, една от забележителностите на испанския град Сеговия – историческа справка, адрес на забележителността, работно време за посещение на замъка Алказар в Сеговия, цена на входните билети. Статията е последно обновена от нашия екип на 28 Юни 2018г.

Замъкът Алказар

В случай че търсите хотел в Сеговия, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка Алказар в Сеговия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на замъка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: