Замъкът Арбон – град Арбон, Швейцария

Замъкът Арбон е бившо укрепление, в което в момента се помещава Историческият музей на града. Замъкът на Aрбон се споменава за първи път през 720г. във връзка с историята на абатството на Св. Гал. Замъкът стои върху или близо до мястото на Aрбор Феликс – крепост, която датира от 250 преди Христа. След оттеглянето на римляните на юг от Алпите, което става около 400 г. след Христа, старата крепост е изоставена. На по-късен историята на замъка се свързва с кралското семейство на франките, които са построили сегашния замък.

Замъкът Арбон

На снимката: Замъкът отвън;

Най-старата част на сегашния замък датира от 13-ти век и представлява свободностояща, жилищна кула. Кулата може да е била построена върху основите на по-ранна сграда.

През 1822 година фабриката за тъкане на копринени панделки Stoffel се мести в замъка. Тя остава там до 1907г. През 1911 г. замъкът е купен от Адолф Заурер – основател на Адолф Заурер АГ. Той построява работилници около сградата на замъка, които били използвани за неговите експерименти с мотори, камиони и машини. През 1944 г. синът му е продал замъка на градските власти. След обновяване, замъкът е открит за обществеността през 1967 г. под формата на местния исторически музей на Арбон. Музеят предлага на своите посетители големи и богати колекции, които включват предмети от каменната ера до края на 18-ти век, когато търговията с ленено платно в Арбон играе много важна роля за града и за целия регион.

Полезна информация за тази забележителност:

Адрес: Alemannenstrasse 4, Арбон 9320, Швейцария;

Телефон: +41 71 446 10 58;

Работно време:

Музеят е отворен в периода май-септември от вторник до неделя, от 14.00 часа до 17.00 часа;

Музеят е отворен и в периода март-април, но само в неделя, от 14.00 часа до 17.00 часа;

Затворен в понеделник;

Цена на входните билети:

Билет за възрастни- 6.00 CHF;

Билет за студенти /16-20 години/ – 3.00 CHF;

Безплатно за деца;
Важно: Статията предоставя информация за замъка Арбон – Арбон, Швейцария. Тук ще намерите полезна информация за замъка – история, разположение, как да стигнете до него, работно време за посещение и цени на входните билети. Статията е последно обновявана от нашия екип на 30 Юли 2018г.

Замъкът Арбон

В случай че търсите хотел в Арбон, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка Арбон – Арбон, Швейцария, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на замъка, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: