Замъкът Белъой – Монс, Белгия

Замъкът Белъой  е един от най-красивите замъци в цяла Белгия. Определят го като белгийския Версай. Изграждането на замъка е започнало през 13-ти век, като в началото той е представлявал крепост, защитена от воден ров. Замъкът Белъой се слави като резиденция на семейство Лигне, които са започнали да живеят в замъка в края на 13-ти век. След този момент започват забележими промени в структурата на замъка. Семейството предприема стъпки към реконструкция на замъка и той скоро се превръща от средновековна крепост в нещо като имение. За това до голяма степен допринася изграждането на огромния парк /над 25 хектара/. Паркът на замъка се слави със своите прави алеи /типично в френски стил, характерен за множеството замъци по долината на река Лоара/, множество езерца в различни форми. Може да разгледате парка както пеша, така и с влакчето, което се движи из него.

Замъкът Белъой

На снимката: Замъкът отвън;
Интериорът на замъка Белъой е изключително запазен, като при посещение вътре може да видите оригиналните мебели, както и различни колекции от картини, принадлежали на неговите собственици. Замъкът Белъой е изцяло реставриран през 20-ти век, след като пожар му причинява сериозни щети. Всяка година през пролетта в замъка се провежда ежегоден панаир на цветята. Стотици цветя биват изложени из залите на замъка. През 2018 година фестивалът е предвиден да се проведе в края на април и началото на май.

Замъкът Белъой

На снимката: Статуята на Нептун може да бъде видяна в градините на замъка;

Полезна информация за забележителността:

Адрес: Rue du Chateau 11, Beloeil 7970 Hainaut;

Работно време: Замъкът Белъой и паркът са отворени през уикендите и на официални празници през април, май, юни и септември, както и всеки ден през юли и август; от 13.00 до 18.00ч. Затворен на 02.06.2018!

Последен вход за посещения – 17.15 часа;

Работно време за групи /посещения са възможни само след предварително запитване поне 15 дни преди визитата/: всеки ден от 01.04 до 31.10  от 10.00 до 18.00 часа;

Организирани турове има на 4 езика: френски, белгийски, холандски, италиански;

Цени на входните билети:

Индивидуален билет:

За замъка и градините: 10.00 Евро;

Билет за влакчето: 2.00 Евро;

Само градините: 4.00 Евро;

Абонамент за замъка и градините: 40.00 Евро;

Деца между 6 и 12 години:

За замъка и градините: 5.00 Евро;

Билет за влакчето: 2.00 Евро;

Само градините: 2.00 Евро;

Възрастни /над 60 години/ и студенти /от 12 до 18 години/:

За замъка и градините:98.00 Евро;

Билет за влакчето: 2.00 Евро;

Само градините: 3.00 Евро;

Абонамент за замъка и градините: 40.00 Евро;

Групи /минимум 20 души/:

За замъка и градините: 9.00 Евро;

Билет за влакчето: 2.00 Евро;

Организиран тур: 45.00 Евро;

Замъкът Белъой

Важно: Страницата предоставя полезна информация за замъка Белъой в белгийския град Монс – историческа справка, адрес на замъка, цена на входните билети, работно време за посещения. Статията е последно обновена от нашия екип на 04 Юни 2018г.

В случай че търсите хотел в град Монс и околностите, може да направите резервация чрез формата за търсене на оферти на Booking.com по-долу и да се възползвате от възстановяване на сума между 3% и 10% от стойността на вашата резервация след приключване на вашия престой в хотела. Повече може да прочетете в раздела „Как да резервираме хотел по-евтино“:Booking.com

По-долу може да видите интерактивна карта относно замъка „Белъой“ в Монс, Белгия, която ви позволява да се ориентирате по-добре относно разположението на забележителността, но също така ви предлага три интересни опции- да получите информация за трафика из района в момента /кои са натоварените пътища и кои улици са по-малко натоварени/, да получите информация относно най-добрите пътища за транзитно преминаване из района, а така също да получите информация и относно велосипедните маршрути в района: